:

Szerző: Barna József

2002. október 10. 10:54

1700 alkalmazottjától válik meg az AT&T Broadband

[WSJ] Az Egyesül Államokban szélessávú internet-hozzáférést kínáló AT&T Broadband 1700 alkalmazottját bocsátja el, miután befejeződik a vállalat egyesülése az egyik legnagyobb nemzeti szolgáltatóval, a Comcasttal.

[WSJ] Az Egyesül Államokban szélessávú internet-hozzáférést kínáló AT&T Broadband 1700 alkalmazottját bocsátja el, miután befejeződik a vállalat egyesülése az egyik legnagyobb nemzeti szolgáltatóval, a Comcasttal.

Az AT&T közleménye szerint a leépítések elsősorban a cég englewoodi (Colorado) központjában dolgozó vezetőket és adminisztratív munkatársakat érintik. A vállalat kedden már értesítette 675 alkalmazottját az egyesülés lezárultával aktuálissá váló elbocsátásokról. A fennmaradó 1025 állást a cég az egyesülés utáni időszakban szünteti meg.

Az elbocsátásokat követően az AT&T Broadband körülbelül 4000 alkalmazottat foglalkoztat majd Coloradóban, melyek fele Denver környékén dolgozik. Jelenleg a cégnek 40 000 dolgozója van, ebből 5700 Coloradóban. A Comcast 38 000 főt foglalkoztat, melyből 20 000 dolgozik a kábeles üzletágnál. A Comcast az egyesülést követően nem tervez elbocsátásokat.

Az egyesült AT&T Comcast Corporationnek több mint 21 millió kábeltévés internetelőfizetője lesz, így a vállalat a világ legnagyobb szélessávú video-, hang- és adatszolgáltatójává emelkedik. Az egyesülés -- mely immár csupán a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) jóváhagyására vár -- várhatóan még a negyedik negyedév során lezárul.

Tegnap az AT&T részvényeinek árfolyama 8 centtel 10,75 dollárra esett vissza, míg a Comcast-papírok 46 centet veszítettek értékükből, és 17,40 dolláron zártak. A Comcast részvényeinek árfolyama az elmúlt évben 54%-kal esett vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.