:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 10. 09:58

Emelt díjas internet-hozzáférés prémiumszolgáltatásokhoz

Prémiumszolgáltatások elérésére alkalmas emelt díjas behívószámok bevezetésén gondolkodik a Matáv. A távközlési szolgáltató új termékének tervével egyelőre piackutatást végez: tíz nagy hazai tartalomszolgáltatónak küldte meg a szolgáltatás leírását, s a visszajelzések után döntenek arról, bevezetik-e az új terméket. A Matáv sajtóosztályának tájékoztatása szerint egyelőre csak egy piackutatásról van szó, felmérik, lesz-e igény egyáltalán erre az új szolgáltatásra, s egy biztos: idén már nem vezetik be az emelt díjas behívószámot.

[HWSW] Prémiumszolgáltatások elérésére alkalmas emelt díjas behívószámok bevezetésén gondolkodik a Matáv. A távközlési szolgáltató új termékének tervével egyelőre piackutatást végez: tíz nagy hazai tartalomszolgáltatónak küldte meg a szolgáltatás leírását, s a visszajelzések után döntenek arról, bevezetik-e az új terméket. A Matáv sajtóosztályának tájékoztatása szerint egyelőre csak egy piackutatásról van szó, felmérik, lesz-e igény egyáltalán erre az új szolgáltatásra, s egy biztos: idén már nem vezetik be az emelt díjas behívószámot.

A Matáv tervezett új szolgáltatása szerint egyedi, csak egy tartalomszolgáltatónak kiosztott 51-es forgalomválasztóval megkülönböztetett behívószámokat igényelhetnek a tartalomszolgáltatók. Az egyik változat szerint emelt percdíjért lehet majd nézegetni a prémiumszolgáltatásra kijelölt honlapokat, míg a másik lehetőség az egyszeri hívásdíjú hozzáférést kínálja.

A szolgáltatás lényege, hogy a tartalom- vagy internetszolgáltatók bizonyos tartalmakat (például weboldalakat) a Matáv hálózatán keresztül emelt díjas hozzáféréssel tegyék elérhetővé a felhasználók számára. Ezeket a tartalmakat persze elvileg a közönséges (hatósági áras) hozzáféréssel is el lehet érni, ezért ennek tiltásáról a tartalomszolgáltatónak kell majd gondoskodnia.

Azok a felhasználók, akik a fizetős tartalmat kívánják megtekinteni, szörfölés közben válthatnak át az új kapcsolatra -- a tartalomszolgáltató oldalán jelezni kell, hogy a további oldalak megtekintésekor emelt díjas kapcsolat jön létre. A felhasználók telefonszámláján szerepel majd a prémiumszolgáltatások díja, a tartalomszolgáltatók pedig a számlázás költségeinek és a Matáv jutalékának levonása után juthatnak új bevételeikhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.