:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 8. 18:58

In-Stat/MDR: a Hammer megjelenéséig az Intel az úr

[SBN] Az Intel az idén megőrzi elsöprő fölényét a PC-khez szánt mikroprocesszorok piacán, de jövőre nehéz küzdelem elé nézhet, áll az In-Stat/MDR piackutató cég jelentésétben.

[SBN] Az Intel az idén megőrzi elsöprő fölényét a PC-khez szánt mikroprocesszorok piacán, de jövőre nehéz küzdelem elé nézhet, áll az In-Stat/MDR piackutató cég jelentésétben.

Az In-Stat/MDR becslése szerint az idei évben a PC-piac mindössze egyetlen százalékkal növekszik a tavalyi évhez képest, azonban a cég 2003-ra már 13%-os növekedéssel számol. A piac fejlődésének motorjai az olyan jövőre megjelenő új processzorok lesznek, mint a mobil számítógépekbe szánt Intel Banias, a Prescott magos Pentium 4, vagy az AMD Hammer.

Az In-Stat/MDR szerint az idén az Intel piaci részesedése 81% körül alakul, mert a cég Pentium 4 processzorcsaládja "órajel tekintetében állva hagyta az AMD Athlon XP-t, és ez egészen addig nem is fog megváltozni, amíg az Intel meg tudja győzni a vásárlókat arról, hogy szükségük van a többgigagertzes sebességre", áll a jelentésben.

Az elemzőcég igazgatója, Kevin Krewell elmondta, hogy egyedül a jövőre megjelenő AMD Hammer lesz képes megváltoztatni e status quót. "E sebességőrület segíti az Intelt az AMD-vel folytatott küzdelemben, hiszen az Athlon XP nem tudott lépést tartani [a Pentium 4-gyel], és akárcsak korábban a K6-2, végül a Celeron vetélytársa lesz. Amint a Hammer processzorcsalád szállítása megkezdődik 2003 első felében, az AMD-nek lehetősége lesz a válaszadásra. Addig azonban az Intel az úr."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.