Szerző: Ady Krisztián

2002. október 7. 14:18

Az America Online már nem támogatja az egyirányú műholdas szolgáltatást

[ZDNet] Az America Online e-mailben tudatta a szélessávú letöltési sebességet nyújtó, egyirányú műholdas internetszolgáltatását igénybevevő felhasználókkal, hogy a jövőben megjelenő AOL 8.0 nem fegja támogatni a cég ezen -- immár mostohagyerekké vált -- szolgáltatását. Az AOL felhasználói a 7.0-ás verzió segítségével még használhatják előfizetésüket.

[ZDNet] Az America Online e-mailben tudatta a szélessávú letöltési sebességet nyújtó, egyirányú műholdas internetszolgáltatását igénybevevő felhasználókkal, hogy a jövőben megjelenő AOL 8.0 nem fegja támogatni a cég ezen -- immár "mostohagyerekké" vált -- szolgáltatását. Az AOL felhasználói a 7.0-ás verzió segítségével még használhatják előfizetésüket.

Az America OnLine, az AOL Time Warner leányvállalata közölte, hogy a közel 35 millió felhasználónak csak nagyon kis százaléka használja a cég ezen szolgáltatását. A műholdas szolgáltatás havidíja 55 dollár volt, s természetesen az ország azon részein használhatták ki előnyösen, ahol más szélessávú kapcsolat, DSL vagy kábeles internet nem volt elérhető. Az AOL 8.0-ára váltó felhasználók a továbbiakban nem használhatják a visszirányú kapcsolatot a műholdakon keresztül, csupán a dialup csatlakozásra számíthatnak.

Az AOL 8.0 október 15-én fog megjelenni, továbbfejlesztett szolgáltatásokat, jobb testreszabhatóságot, új interaktív chatszobákat nyújt majd.

A műholdas szolgáltatás igénybevételéhez egy dialup, vagy más kisebb sebességet nyújtó (pl. bérelt vonali) kapcsolat szükséges, hiszen csak az internet felől érkező adatok jönnek vissza a műholdon keresztül. Elemzők szerint a csomag ára nem áll arányban a kapott adatátviteli sebességgel, s azt az AOL is elismeri, hogy az egyirányú műholdas szolgáltatás rendkívül messze áll a "hagyományos" szélessávú, broadband jellemzővel hirdetett kapcsolatokkal tapasztalható "száguldástól".

Az AOL a Hughes Electronicsszal közösen nyújtotta műholdas szolgáltatását. Az internetszolgáltató cég annyit elárult, hogy jelenleg is több projekten dolgozik a céggel együtt, s a változásokról, esetleges új csomagokról e-mailben értesíti felhasználóit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról