Szerző: Ady Krisztián

2002. október 7. 11:14

Barrett: jövőre megindul az iparági fellendülés

Craig Barrett
Craig Barrett
[Bloomberg] Az Intel elnök-vezérigazgatója hosszú idő óta először nyilatkozott derűlátóan a PC-ipar jövőjével kapcsolatban. Craig Barrett szerint a szektor már a jövő év első felében magához térhet.

Barrett a sevillai ETRE (European Technology Roundtable Exhibition) rendezvényen tartott beszédében kiemelte, a számítástechnikai ipar fellendülése korábban érkezik el, mint a telekommunikációs szektoré, ahol hatalmas összegeket fektettek később csalódást okozó projektekbe. Mint mondta: "Úgy vélem, a számítástechnikai szektor fellendülése 2003 elején megindulhat. Ami a telekommunikációs szektort illeti, nem hiszen, hogy 2003 végéig vagy 2004-ig jelentős javulásra számíthatunk."

Barrett hangsúlyozta, hogy még sosem volt ennyire optimista az iparág jövőjét illetően. Ugyanakkor a cégvezető aggasztónak tartja a kockázatitőke-befektetések jelentős visszaesését. Emiatt elképzelhető, hogy a következő években kevés forradalmi ötlet bukkan fel. Az Intel az idén 200 millió dollárra csökkentette kockázatitőke-befektetéseit a tavalyi 1 milliárd dollárról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról