:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 8. 10:55

Csökken a Debian Linux népszerűsége?

[DebianPlanet] Szívszorongató írást

Debian[DebianPlanet] Szívszorongató írást olvashatnak a Debian GNU/Linux hívei a DebianPlanet-en, amely azt feszegeti a júiusban megjelent Woody (Debian 3.0) fogadtatása kapcsán, hogy a rendszer elveszítheti népszerűségét. A Woodyról ugyanis más disztribúciókhoz képest meglepően kevés ismertető és kritika jelent meg az Interneten, ami -- feltéve, hogy az online híroldalak valódi olvasói igényeket szolgálnak ki – talán azt jelenti, hogy a rendszer már nem annyira vonzó, mint évekkel ezelőtt. Hiába a gondos tesztelés, hiába a rengeteg támogatott platform, a páratlan precizitással összeállított csomagok, vagy a sokat emlegetett apt-get, ha a rendszer elveszti a felhasználói bázisát, elveszti a tesztelőit, a fejlesztőit és az összeállítót, vagyis mindent. A cikk szerint egyébként a lassú kiadási ciklus és a kezdők számára barátságtalan telepítő problémáját a készülő Debian Sarge fogja megoldani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.