Szerző: castor

2002. október 4. 13:30

Az eBay befejezte a PayPal felvásárlását

Peter Thiel
Peter Thiel
Az eBay bejelentette, hogy befejezte az online fizetési szolgáltatásokkal foglalkozó PayPal 1,5 milliárd dollár értékű felvásárlását.

A részvénycserés ügylet keretében a PayPal részvényesei minden egyes részvényükért 0,39 eBay részvényt kaptak. A PayPal továbbra is saját márkaneve alatt fogja kínálni szolgáltatásait -- közölte az eBay.

A PayPal főként azon szolgáltatásairól ismert, amelyek révén a felhasználók az interneten keresztül fizetéseket teljesíthetnek és fogadhatnak el hitelkártya felhasználása nélkül. A cég forgalmának túlnyomó részét az eBay aukciók adják. Az eBay eddig is nyújtott ilyen szolgáltatást (eBay Payments by Billpoint), ezt az ügylet lezárultával leállította a vállalat.

A PayPallel kapcsolatban felmerültek azonban problémák is: néhány állam kezdi úgy vélni, hogy a cég üzletvitele illegális banki vagy pénzátutalási szolgáltatásnak minősül. Ezenkívül a PayPallel szemben több magánper is folyamatban van, amelyeket olyan ügyfelek kezdeményeztek, akik szerint a cég illegálisan befagyasztotta számláikat.

Az eBay arra számít, hogy a PayPal 60-64 millió dollárral növeli meg a vállalat negyedik negyedéves forgalmát és 6 millió dollárral emeli a pro forma nettó nyereséget. Ami a következő évet illeti, az eBay várakozásai szerint a PayPal és a Billpoint 300-310 millió dolláros forgalmay bonyolít majd, az eBay összesen 1,77-1,83 milliárdos bevételre számít.

A eBay egyúttal bejelentette, hogy lemondott tisztségéről Peter Thiel, a PayPal vezérigazgatója. Helyét Matt Bannick, az eBay múlt hónapban kinevezett alelnöke veszi át.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról