:

Szerző: Ady Krisztián

2002. október 3. 20:49

Hazugság miatt távozik a Veritas pénzügyi vezérigazgatója

Kenneth Lonchar
Kenneth Lonchar
[WSJ] A tárolásieszköz-kezelő szoftvereket forgalmazó Veritas Software ma menesztette pénzügyi vezérigazgatóját, Kenneth Lonchart, miután fény derült arra, hogy a vezető hamis adatokat tüntetett fel önéletrajzában. Lonchar távozása nem érinti a vállalat pénzügyi eredményeit, közölte a cég.

A Veritas nevéhez méltóan felfedte az igazságot: a cégnek egy névtelen bejelentés révén jutott tudomására, hogy Lonchar hamis adatokat tüntettet fel önéletrajzában az iskolai végzettségéről. A pénzügyi vezérigazgató ugyanis azt állította, hogy a Stanford Egyetemen magiszteri fokozatot szerzett üzleti ügyvitel szakon (M.B.A.), azonban valójában nem rendelkezik ezzel a fokozattal.

A cég elnöke és elnök-vezérigazgatója, Gary Bloom azonban igyekezett megnyugtatni az aggodalmaskodó befektetőket és elemzőket, és megerősítette a vállalat korábban közzétett harmadik pénzügyi negyedéves előrejelzéseit. Mint elmondta, e sajnálatos helyzet nem befolyásolja a vállalat pénzügyi helyzetét vagy a közzétett pénzügyi eredmények érvényességét.

Lonchar 1997 áprilisa óta volt a Veritas pénzügyi vezérigazgatója. A cég ideiglenesen Jay Jones alelnököt és adminisztratív igazgatót nevezte ki a menesztett Lonchar helyére, de még az év vége előtt új pénzügyi vezérigazgatót kíván kinevezni.

A hír hatására a Veritas részvényeinek árfolyama a délelőtt folyamán 17%-kal 12,04 dollárra esett vissza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.