Szerző: Barna József

2002. október 3. 12:11

Két új iPaq kézigép várható a HP-tól

[CNET] A Hewlett-Packard két új iPaq kéziszámítógépet jelentet meg az ünnepi szezonra. Az új készülékek között egy szupervékony tenyérgép, valamint egy minden hájjal megkent, vezeték nélküli kommunikációra felkészített modell található.

[CNET] A Hewlett-Packard két új iPaq kéziszámítógépet jelentet meg az ünnepi szezonra. Az új készülékek között egy szupervékony tenyérgép, valamint egy "minden hájjal megkent", vezeték nélküli kommunikációra felkészített modell található.

A vékony iPaqkel a HP a középkategóriás, 200-400 dolláros készülékek piacát célozza meg, ez a kategória az eladott kéziszámítógépek közel felét teszi ki -- mondta Cindy Box, a HP kézigépekért felelős marketingigazgatója. Az ősszel bejelentésre kerülő iPaq elődeihez hasonlóan fémszínű házban kap helyet, négy gyorsbillentyűvel, valamint színes kijelzővel rendelkezik és Secure Digital bővítőhellyel is ellátták. A gép további specifikációi, illetve a várható ára egyelőre ismeretlen.

A másik új iPaq elsősorban a vállalati felhasználók érdeklődésére tarthat számot. A kéziszámítógép beépített 802.11b és Bluetooth adóvevővel is rendelkezik, az illetéktelen hozzáférést pedig ujjlenyomatolvasó akadályozza meg. A gép ára 400 és 650 dollár között várható. A készülék későbbi változataiban várhatóan GPRS adatátviteli képesség is bekerül majd.

A ViewSonic hétfőn jelentette be Pocket PC 2002 operációs rendszerét futtató kéziszámítógépét, amely 299 dolláros ajánlott végfelhasználói árával a legolcsóbb ilyen készülék. A középkategóriás tenyérgépek piaca jelenleg még egyértelműen a Palm OS fennhatósága alatt áll, de a Microsoft és a hardvergyártó partnerei erőteljesen nyitnak e kategória irányába is.

"A többféle árkategóriás készülékek megjelenésével egyre többen vesznek majd Pocket PC kéziszámítógépet" -- véli Michael Gartenberg, a Jupiter Research elemzője. "A Pocket PC-k eddig nem szerepeltek túl jól a középkategóriás gépek piacán, de ez most változhat."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról