Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. október 3. 13:51

Helpből súgó: ismét OpenOffice hétvége lesz a Rózsa Művelődési Házban

OpenOffice
OpenOfficeSzombaton újra összegyűlnek a szabad szoftverek magyarországi hívei, és folytatják a nyílt forráskódú OpenOffice irodai programcsomag honosítását. A hétvégi feladat az eddig angol nyelven elérhető súgó egy részének lefordítása, a rendezvény színhelye a pestszentlőrinci Rózsa Művelődési Ház lesz. A művelődési ház nem először fogadja a szoftverfordítókat: február 23-án itt mutatták be a február elején lefordított OpenOffice-t, április közepén pedig itt készítették fel a magyar fordítást az OpenOffice 1.0 megjelenésére, sőt a magyar Mozilla is részben ekkor készült el.

A hétvége szervezője, Hornyák László lapunknak elmondta, hogy a fordítást a SourceForge szoftverfejlesztői rendszer segítségével fogják végezni, azonban az új projekt regisztrálása körüli bonyodalmak miatt egy régi, nem használt, de létező projektet töltenek majd fel a friss munkával. A súgóban lévő óriási mennyiségű adatra való tekintettel a hétvégén csupán a leggyakrabban használt OpenOffice komponens, a Writer (vagyis a szövegszerkesztő) súgóján fognak dolgozni az önkéntesek.

Az OpenOffice aktuális magyar változata és a Szabad Szoftver Alapítvány (FSF) magyarországi szervezete által támogatott egyéb projektek a www.fsf.hu-ról kiindulva érhetőek el.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról