Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 2. 19:36

Az Intel tovább erősíti jelenlétét Oroszországban

Craig Barrett
Craig Barrett
[ZDNet] Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója az idén első alkalommal Moszkvában is megrendezett Intel Fejlesztői Fórum (IDF) rendezvényen elmondta: cége tovább bővíti oroszországi tevékenységét és újabb szoftver-, valamint chipfejlesztő központokat hoz létre az országban. A világ legnagyobb félvezetőgyártó cége két évvel ezelőtt alapította meg első oroszországi központját Nyizsnij Novgorodban.

Amint Barrett elmondta: "Oroszország egyike annak a három országnak, melyekben az elkövetkező néhány év során növeljük befektetéseinket." Korábban a vezető úgy nyilatkozott, hogy India, Oroszország és Kína lesznek a vállalat befektetéseinek elsődleges haszonélvezői. A vállalat négy új központot hoz létre Oroszországban, valamint megháromszorozza helyi alkalmazottainak számát, mondta. A konkrét tervekkel kapcsolatban azonban további részleteket nem árult el.

Szakértők szerint Oroszország elsősorban az olcsó, de jól kvalifikált munkaerő miatt jelentős szereplővé válhat az IT piacon. Barrett ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az országnak liberalizálnia kellene távközlési piacát és növelnie az IT infrastruktúrára fordított beruházásait. Oroszország előreláthatóan mindössze 4,2 milliárd dollárt költ IT-val kapcsolatos technológiai kutatásokra 2005-ig, tette hozzá. Az Intel ezzel szemben csak az idén 4 milliárd dollárt fordít kutatás-fejlesztésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról