Szerző: Vörös Péter

2002. október 2. 15:51

A várakozásoknak megfelelően veszteséggel zárta negyedik negyedévét az ATI Technologies

A személyi számítógépek iránti gyenge kereslet miatt az ATI veszteséggel zárta negyedik negyedévét. A cég által ma nyilvánosságra hozott mutatók megfeleltek az elemzők elvárásainak.

A személyi számítógépek iránti gyenge kereslet miatt az ATI veszteséggel zárta negyedik negyedévét. A cég által ma nyilvánosságra hozott mutatók megfeleltek az elemzők elvárásainak.

Az augusztus 31-én véget ért negyedik negyedévben az ATI nettó vesztesége 32,2 millió dollár, azaz részvényeként 14 cent volt. Egy évvel korábban a vállalat 11,6 millió dollár, azaz részvényenként 5 cent nyereséget ért el. Az egyszeri költségek figyelmen kívül hagyásával az ATI vesztesége 2,4 millió dollár, azaz részvényenként 1 cent volt. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők részvényekénti 2 centes veszteségre számítottak.

A 2002-es pénzügyi évben az ATI 49,7 millió dolláros, vagyis részvényenkénti 20 centes eredményt ért el, szemben a 2001-es évben elért 16,3 millió dolláros (részvényekénti 7 centes) veszteséggel. A negyedéves forgalom a tavalyi 229,1 millió dollárról 239,5 millió dollárra nőtt. Az éves bevétel 2 százalékkal 1,02 milliárd dollárra csökkent.

A kanadai cég ezzel együtt közölte, hogy a jelenleg is tartó első negyedévében kétszámjegyű százalékos növekedést vár mind a nyereség, mind pedig a bruttó haszonrés tekintetében. A vállalat szóvivője hozzátette azonban, hogy a magasabb költségek az egy részvényre jutó nyereséget 3-5 centre csökkentik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról