:

Szerző: Barna József

2002. október 2. 10:15

Palm OS 5 operációs rendszert futtató kéziszámítógépeket jelentett be a Sony

A Sony tegnap két új kéziszámíótégpet jelentett be, amelyek a Palm OS operációs rendszer legújabb, 5.0 változatát futtatják. A Clié NX-70V és Clié NX-60 modellek egyelőre csak Japánban érhetők el.

A Sony tegnap két új kéziszámíótégpet jelentett be, amelyek a Palm OS operációs rendszer legújabb, 5.0 változatát futtatják. A Clié NX-70V és Clié NX-60 modellek egyelőre csak Japánban érhetők el.


Sony Clié NX-70V

A két új Sony tenyérgép 200 MHz-es Intel PXA250 processzorra épül, 16 RAM-ot, 16 Mbyte flash ROM-ot és 320x480 pixeles felbontású színes kijezőt tartalmaz. A készülékek beépített diktafonnal, MP3-lejátszóval, billentyűzettel és Memory Stick olvasóval rendelkeznek, formára a nemrég megjelent NR sorozatra hasonlítanak.

Az NX-70V beépített digitális kamerával is rendelkezik, amely legfeljebb 640x480 pixeles felbontású állóképek, illetve MPEG4 formátumú videofelvételek készítésére alkalmas. Az NX-60 nem rendelkezik kamerával. A Clié NX gépek beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkeznek, képesek ATRAC/MP3/ADPCM formátumú zenék lejátszására. A gyártó fülhallgatót is mellékel a készülékekhez.

A Sony két új kéziszámítógépe bőséges szoftverkínálattal rendelkezik, a mellékelt programok között képnéző, képszerkesztő, albumszerkesztő, videofelvevő, képkonvertáló alkalmazások, e-mail kliens, valamint a Memory Stick kezeléséhez szükséges szoftverek is megtalálhatók.


Sony Clié NX-60

A Sony Clié NX kézigépek megnéziumötvözetből készült házban kaptak helyet, a készülékek 139x72x23 milliméter nagyságúak és akkumulátorral együtt 240 grammot nyomnak. A pletykák szerint az NX-70V és NX60 novemberben kerül az amerikai piacra, ahol 599, illetve 499 dolláros áron lesznek megvásárolhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.