:

Szerző: Ady Krisztián

2002. október 2. 09:17

A Dell ismét kiemelkedő eredményekre számít

[WSJ] A Dell Computer tegnap megemelte harmadik pénzügyi negyedéves várakozásait. A világ második legnagyobb PC-gyártója 22%-os forgalomnövekedésre számít, míg nyeresége a várhatóan a korábbi előrejelzések felső tartományába esik majd.

[WSJ] A Dell Computer tegnap megemelte harmadik pénzügyi negyedéves várakozásait. A világ második legnagyobb PC-gyártója 22%-os forgalomnövekedésre számít, míg nyeresége a várhatóan a korábbi előrejelzések felső tartományába esik majd.

A vállalat közölte: a cég számára kifejezetten kedvező, hogy a nagyvállalati ügyfelek a drága, egyedi hardverek és szoftverek helyett egyre gyakrabban vásárolnak standard számítógépeket és szoftvereket. Ennek köszönhetően nőtt a nagyobb haszonréssel értékesíthető szerverek és tárolási eszközök forgalma. A vállalat ugyanakkor jelezte, jó eredményei ellenére nem látja az általános iparági fellendülés jeleit.

A Dell immár 9,1 milliárd dolláros árbevételre és 545 millió dolláros, részvényenként 21 centes nyereségre számít a harmadik pénzügyi negyedévben. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők korábban 8,91 milliárd dolláros negyedéves forgalmat és 21 centes részvényenkénti nyereséget jeleztek előre. Az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban a Dell árbevétele 7,47 milliárd dollár, míg nyeresége 429 millió dollár, részvényeként 16 cent volt.

Augusztusban a cég azt közölte, hogy a jelenlegi negyedév során az árbevétel-növekedés motorjai az állami szektor, az európai piac, valamint az otthoni felhasználók lesznek. Akkor a vállalat 8,9 milliárd dolláros forgalom mellett 20-21 centes részvényenkénti profitot jelzett előre.

A Dellt látszólag vajmi kevéssé befolyásolja az egész iparágat sújtó visszaesés. A vállalat a második pénzügyi negyedévben kétszer is megemelte forgalom- és nyereségvárakozásait. Az augusztus 2-án véget ért második negyedévében a cég 8,46 milliárd dolláros bevétel mellett 501 millió dollár, azaz részvényenként 19 cent profitot ért el.

A Dell részvényeinek árfolyama tegnap 1,13 dollárral 26,64 dollárra emelkedett. A vállalat november 14-én hozza nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.