Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 1. 15:08

Helyfüggő információszolgáltatás a Westelnél SMS-ben és WAP-on

A Westel ügyfelei október 1-től olyan új, helyfüggő szolgáltatást vehetnek igénybe, amellyel SMS-ben és WAP-on keresztül tartózkodási helyük alapján számos információhoz juthatnak. Az Ericsson megoldásán alapuló Célravezető szolgáltatás segítségével azonnal és egyszerűen lekérdezhetők a legközelebbi benzinkútra, bankautomatára, étteremre, éjjel-nappal nyitva tartó gyógyszertárra vagy Westel üzletre vonatkozó információk.

[HWSW] A Westel ügyfelei október 1-től olyan új, helyfüggő szolgáltatást vehetnek igénybe, amellyel SMS-ben és WAP-on keresztül tartózkodási helyük alapján számos információhoz juthatnak. Az Ericsson megoldásán alapuló "Célravezető" szolgáltatás segítségével azonnal és egyszerűen lekérdezhetők a legközelebbi benzinkútra, bankautomatára, étteremre, éjjel-nappal nyitva tartó gyógyszertárra vagy Westel üzletre vonatkozó információk.

Az országot járva westeles mobillal a jövőben nem szükséges keresgélni a legközelebbi bankautomatát, a Célravezető szolgáltatás kérésre automatikusan ahhoz az ATM-hez irányítja a felhasználót, amely tartózkodási helyéhez legközelebb esik. A több mint 3,1 millió Westel ügyfél mindegyike Magyarországon elsőként SMS-ben és WAP-on keresztül egyaránt igénybe veheti a helyfüggő szolgáltatást, amelynek alkalmazási köre a jövőben folyamatosan bővül.

A Célravezető megkönnyíti a tájékozódást, hiszen a legkorszerűbb alkalmazás segítségével a felhasználó celláján belül közelítő pontossággal meghatározott tartózkodási helyét "a térképen elhelyezi" és összeveti az adatbázisban tárolt, címekhez rendelt információkkal. A gyors, alig pár másodperc alatt lezajló folyamat eredményeként az ügyfél által kiválasztott elérhető kategória (pl. benzinkút, bankautomata) azon adatait kapja, amelyek közel esnek hozzá és gyorsabban elérhetők.

Az indulás pillanatában 5 kategória (bankautomaták, benzinkutak, Westel üzletek, budapesti, valamint a megyeszékhelyek éttermei, éjjel-nappal nyitva tartó budapesti gyógyszertárak) közül lehet választani, az egyes kategóriákon belül pedig további részletezésre van lehetőség (pl. az ügyfél csak a legközelebbi OTP bankautomata elérhetőségét kéri). SMS-ben a tartózkodási helyhez legközelebbi, célként meghatározott kategória legfeljebb 6 objektumát továbbítja a rendszer, legfeljebb 3 SMS-ben. WAP-on keresztül az igényelt információ mennyisége (1,3,5,9 adat) és a keresés távolsága (1,3,5,10,20 km) is meghatározható.

Használat során SMS-ben a kért kategória kulcsszavát (pl. ATM, BENZINKUTAK) a 400-as számra kell elküldeni, a Célravezető WAP esetén pedig a Westel WAP oldalán keresztül érhető el. A szolgáltatás információs vonalán, a 06-30/8000-400-as számon éjjel-nappal meghallgatható a Célravezető használatára vonatkozó tájékoztató.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról