Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 30. 09:49

ViewSonic V35: a világ legolcsóbb, Pocket PC 2002 operációs rendszert futtató kéziszámítógépe

A ViewSonic is csatlakozik a Pocket PC-alapú kéziszámítógépet kínáló gyártókhoz, így a cég lett a Microsoft 29-ik, Pocket PC 2002 operációs rendszert licencelő partnere.

A ViewSonic is csatlakozik a Pocket PC-alapú kéziszámítógépet kínáló gyártókhoz, így a cég lett a Microsoft 29-ik, Pocket PC 2002 operációs rendszert licencelő partnere.

A ViewSonic készüléke 300 MHz-es Intel XScale PXA250 processzort tartalmaz majd, melyet 32 MB memória, 3,5"-os színes kijelző és Secure Digital bővítőhely egészít ki. A V35 szoftverei között Microsoft PowerPoint állományok bemutatására szolgáló alkalmazást és képnéző programot is találhatunk majd.

Elemzők szerint a ViewSonic -- és más gyártók -- által piacra dobott, elfogadható árú, Pocket PC-alapú kéziszámítógépek jelentős piaci részesedést szerezhetnek, kedvező fogadtatásra találhatnak a felhasználók között.

A ViewSonic V35 kéziszámítógépe 2002. november 1-től lesz megvásárolható 299 dolláros áron. Alig egy évvel ezelőtt a hasonló tudású, színes kijelzővel rendelkező hordozható kéziszámítógépek közel kétszer ilyen drágán, 5-600 dollár körüli áron voltak elérhetők.

A készülékek viszonylag magas ára a Pocket PC 2002 operációs rendszer licencelési díjából fakad. A Microsoft operációs rendszere ugyanakkor egy sereg olyan funkciót és képességet támogat, melyet a konkurens Palm OS operációs rendszerben és a ráépülő készülékekben hiába is keresnénk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról