Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 30. 09:02

Különleges, surround hangzást nyújtó hangszórópanelt mutatott be a Pioneer Electronics

[Yahoo!] A Pioneer Electronics pénteken mutatta be PDSP-1 hangszórókészletét, mely különleges technológiával biztosít valódi 5.1-csatornás surround hangzást. Az egyetlen panelba rendezett hangszórók a szoba falait használják visszaverő felületként, így biztosítva a hátulról érkező hangok megszólaltatását . A technológiát a 1 Ltd.-től adaptálta a cég, s a továbbiakban együtt fejlesztenek új, hasonlóan egyedi megoldásokat.

HIRDETÉS

[Yahoo!] A Pioneer Electronics pénteken mutatta be PDSP-1 "hangszórókészletét", mely különleges technológiával biztosít valódi 5.1-csatornás surround hangzást. Az egyetlen panelba rendezett hangszórók a szoba falait használják visszaverő felületként, így biztosítva a hátulról érkező hangok megszólaltatását . A technológiát a 1 Ltd.-től adaptálta a cég, s a továbbiakban együtt fejlesztenek új, hasonlóan egyedi megoldásokat.


Tökéletesen illik a Pioneer 42"-os plazmakijelzőjéhez

A PDSP-1 összesen 254 darab apró hangszóróból áll, melyeket a Pioneer által fejlesztett technológia vezérel, különböző hangnyalábokat képezve az egyes hangszórókból. A hang a kicsiny hangszórókból érkezve, a szoba falairól visszaverődve jut el a hallgatóhoz, valódi 6-csatornás hangzást biztosítva. A panel telepítése után a korrekt hangképet a távirányító segítségévével állíthatjuk be. A panel nem virtuális technológiával éri el tehát a kívánt térhatást.

A panel közvetlenül köthető a DVD- vagy CD-lejátszóra, a digitális jel feldogozásáért a panelban található külön elektronika lesz a felelős. A PDSP-1 hangszórópanel 2003 elejétől lesz megvásárolható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 09:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.