:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 27. 15:34

Windows 2000 az Xbox konzolon -- Linux támogatással

[Warp2search] Újabb mérföldkőhöz érkezett az Xbox Linux projekt. A tegnapi, szeptember 26-ai sajtóközlemény szerint az Xbox konzolon futó Linux operációs rendszer lehetővé tette, hogy emulált környezetben elinduljon a Microsoft Windows 2000 operációs rendszere -- az emuláláshoz egy pontosabban meg nem nevezett, de közismert szoftvert használtak.

Xbox[Warp2search] Újabb mérföldkőhöz érkezett az Xbox Linux projekt. A tegnapi, szeptember 26-ai sajtóközlemény szerint az Xbox konzolon futó Linux operációs rendszer lehetővé tette, hogy emulált környezetben elinduljon a Microsoft Windows 2000 operációs rendszere -- az emuláláshoz egy pontosabban meg nem nevezett, de közismert szoftvert használtak.

Az Xboxhoz csatlakoztatott billentyűzet és egér teljesen működőképes volt, sőt, a hálózati funkciók is bárminemű probléma nélkül használhatók voltak a Windows 2000 operációs rendszeren. A többszörösen emulált felületen elindult és kifogástalanul futott a Microsoft Office is. A teljesítményt jellemzi, hogy egy MPEG-4 videoállomány teljes képernyős lejátszása sem okozott gondot.

Bár a Windows 2000 futtatása valódi kihívás volt, a csoport célja továbbra is a Linux operációs rendszer és alkalmazások minél teljesebb körű futtatásának megoldása, ezek ugyanis ingyenesen elérhetők az internetről.

A sikeres kísérletről készített videó innen érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.