Szerző: roberto

2002. szeptember 27. 13:36

Új szervezeti felépítés a Siemens ICN-nél

[Siemens] A Siemens vezetékes hálózatokkal foglalkozó ágazata -- versenyképességének fokozása és a jobb költségstruktúra érdekében -- újjászervezi tevékenységét a nyilvános (carrier) hálózatok területén. A terv szerint összevonják az itt működő három üzletágat, és a komplett hálózati rendszerekre irányuló fejlesztést, termelést, értékesítést és adminisztrációt horizontálisan szervezik meg. Ily módon olyan szinergiahatások érvényesülnek, amelyek révén javul a költségszerkezet, tovább építhető az ágazat innovációs vezető szerepe és erősíthető ügyfél-orientáltsága. A hálózat-üzemeltetőknek nyújtott, jelentős jövőbeli potenciált képviselő szolgáltatások kiterjesztése érdekében új szervezeti egységet hoznak létre. Mindezen intézkedéseket az ICN főnöke, Thomas Ganswindt így indokolta: gyorsan és következetesen kell cselekednünk ahhoz, hogy biztosítsuk versenyképességünket a továbbra is gyengélkedő piacon.

[Siemens] A Siemens vezetékes hálózatokkal foglalkozó ágazata -- versenyképességének fokozása és a jobb költségstruktúra érdekében -- újjászervezi tevékenységét a nyilvános (carrier) hálózatok területén.

A terv szerint összevonják az itt működő három üzletágat, és a komplett hálózati rendszerekre irányuló fejlesztést, termelést, értékesítést és adminisztrációt horizontálisan szervezik meg. Ily módon olyan szinergiahatások érvényesülnek, amelyek révén javul a költségszerkezet, tovább építhető az ágazat innovációs vezető szerepe és erősíthető ügyfél-orientáltsága. A hálózat-üzemeltetőknek nyújtott, jelentős jövőbeli potenciált képviselő szolgáltatások kiterjesztése érdekében új szervezeti egységet hoznak létre. Mindezen intézkedéseket az ICN főnöke, Thomas Ganswindt így indokolta: "gyorsan és következetesen kell cselekednünk ahhoz, hogy biztosítsuk versenyképességünket" a továbbra is gyengélkedő piacon.

Az összevonás által érintett három üzletág a szélessávú elérési technikákkal foglalkozó Access Solutions, az EWSD és SURPASS termékcsaládokra alapozó hálózati megoldások üzletága, a Wireline Network Communication és a profilját nevében hordozó Optical Networks. Az új felállás megalapozza a három terület közötti szoros együttműködést és a termékek összehangolt rendelkezésre állását a Next Generation Network megoldásokhoz. Az ICN továbbra is vezető világpiaci pozícióra törekszik a Next Generation Switching, Next Generation Access és Next Generation Optics szakmai és üzleti szegmensekben. Másik fő működési területén, a vállalati (enterprise) hálózatokban változatlanul a HiPath termékcsaláddal és architektúrával sikeresen megalapozott IP-konvergencia stratégiáját követi az ICN ágazat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról