Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. szeptember 27. 10:16

A Red Hat - KDE vita folytatódik

Egyre forróbb a

Red Hat LinuxEgyre forróbb a hangulat a jövő héten megjelenő Red Hat Linux 8.0 körül. Amint arról már beszámoltunk, az operációs rendszer utolsó, augusztusban kiadott, Null kódnevű bétájában a Red Hat egy saját testreszabott grafikus környezettel jelentkezett, amely eltünteti a GTK/GNOME és a Qt/KDE alkalmazások közötti felszíni különbséget, így mindkét nagy desktop csaknem ugyanazt a felhasználói élményt biztosítja.

A KDE fejlesztői nem nézték jó szemmel a legnagyobb disztribútor ezen lépését, és míg a Linuxos sajtó általában pozitívan fogadta a Red Hat egységesítésre törekvő megoldását, a desktop környezetek fejlesztői, különösen a KDE fejlesztői hangosan ellenezték a lépést, és gyorsan előkerültek a KDE-felhasználók régi sérelmei is (a Red Hat hagyományosan GNOME-párti disztribúció).

A vita legújabb fejleményéről a The Register számolt be tegnap: Bernhard Rosenkraenzer (Bero), a KDE egyik fejlesztője otthagyta a Red Hatet, mondván, hogy nem szeretne a KDE megnyomorításán dolgozni. Hogy kinek van igaza? Ezt egyelőre nem lehet tudni, választ a jövő héten megjelenő operációs rendszerben kell keresnünk.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról