:

Szerző: zsozso

2000. május 2. 13:32

Abit kontra Asus v3400 & 48x Creative

Hi Zsozso.

Olvastam a hwsw-n a páfban az abit+asus problémádat. Nos, nekem abit bh6 van, meg asus v3400. Most installtam újra a rendszert, és szintén kiírja, hogy az asus driver failed, system in VGA 16 color mode. Katt az ok-ra, és megy minden, mintha mise történt volna. Régebben is csinálta asszem, de nem emléxem hogy javítottam meg. Ha eszembejut szólok. Az asus kártya nem TV-outos, hanem sima, 16 sgram, stb. 2.17-es gyári driverrel.

Ja, a másik. 48X Creative CD-rom. Mindenkit beszélj le róla, ha egy mód van rá. Nagyon, de nagyon dzsunka. Felpörög-leáll..felpörög-leáll..felpörög-leáll.. egy intrót nem lehet végignézni róla. Ha meg arról megy a játék zenéje..... ajjaj.. szóval katasztrófa. Nekem szerencsére sikerült elcserélnem egy 40X-es Sonyra, de nagy mázli volt. Hát, azt hiszem mára ennyi.

Üdv: Ring

A második részhez szólnék hozzá. A Creative a HP-hez hasonlóan nem gyárt meghajtót. Helyette nagyobb gyártóktól vásárol és feliratozza/tatja a saját nevére. Két beszállítóról tudok. Samsung és Panasonic(Matsushita). Az előbbivel állandó gondok vannak, a Panasonic jóval megbízhatóbb. A beszállító kiléte az előlapról ismerhető meg: kis vékony gomb a Panasonic, a nagy "lencsibabaszem" gombok a Samsung ismérve. Mivel a Creative még annyi plusz energiát sem fektet a drivebusinessbe, hogy átcsomagolja, ezért a Samsung Crative meghajtók rendszerint Samusungos átlátszó kék "nylonbugyiba" csomagolva kerülnek a piacra.
Az általad javasolt Sony drive egyébként a nagy átlagban bújik meg. Csak előzetesként az előkészületben levő "Buyer's Guide"-omból, az általam javasolt legmegbízhatóbb drive másik négy betűs névre hallgat: TEAC. Aki legalább 5 éve járatos a számítástechnikai piac rejtelmeiben, annak feledhetetlen a "nagyszemű" TEAC nagyfloppy drive, mely a maga idejében etalonnak számított a magyar piacon (is). Sajnos, a nagylemezek kihalásával Magyarországon a TEAC név is feledésbe merült, teljesen méltánytalanul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.