:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 26. 12:24

Megnyílt a World Wide Web Consortium magyarországi irodája

[W3C.hu] Megnyílt az internetes szabványok

[W3C.hu] Megnyílt az internetes szabványok fejlesztésével foglalkozó World Wide Web Consortium (W3C) magyarországi irodája. Az iroda a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézetében (SZTAKI) kapott helyett. A SZTAKI már 1995 óta aktív W3C-tag, így a szervezet működése nem ismeretlen a kutatóintézet munkatársai számára. Az MTA épületében tartott megnyitóünnepségen részt vett Dr. Daniel Dardailler, W3C európai igazgatóhelyettese és Dr. Inzelt Péter, az MTA SZTAKI igazgatója is. Közép-Európában a magyar iroda az első W3C-iroda, a szervezet európai jelenlétét egyébként egy kiterjedt európai irodahálózat, továbbá a francia INRIA-ban lévő európai székhely biztosítja. A W3C Magyar Iroda igazgatója az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának vezetője, Dr. Kovács László lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 08:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.