Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 26. 11:01

Az ActiveState kiadta a szkriptnyelvekhez készült Komodo IDE második verzióját

[ActiveState] A szkriptnyelvekkel foglalkozó kanadai

ActiveState[ActiveState] A szkriptnyelvekkel foglalkozó kanadai ActiveState bejelentette a Komodo integrált fejlesztőkörnyezet második verzióját. A Mozilla frameworkre épülő keresztplatformos környezet teljes támogatást nyújt a Perl, a Python, a PHP, a Tcl, az XML és az XSLT nyelvekhez, ugyanakkor számos egyéb nyelvet is támogat, például a Rubyt és a JavaScriptet.

"A Komodo lehetőségeiből bármilyen képességű programozó válogathat" mondta dr. David Ascher, a Komodo fejlesztésének technikai vezetője, hozzátéve, hogy "a professzionális programozó a Komodo fejlett funkcionalitására támaszkodhat, például a reguláris kifejezéseket támogató eszközkészletre, a elosztott fejlesztési lehetőségre vagy a CGI-emulációra; míg az alkalmi programozók valószínűleg nagyra értékelik magát a Komodo környezetet, a szintaxisellenőrzést, az automatikus kiegészítést, és az útmutatókat".

Az IDE két változatban kerül forgalomba, a teljes értékű Professional Edition ára 295 dollár, míg az elsősorban oktatási célokat szolgáló Personal Edition ára 29,5 dollár. A windowsos verzió már megrendelhető, a linuxos változat pedig októberben fog megjelenni (addig is kipróbálható a linuxos béta). További információk: www.activestate.com/komodo

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról