Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 26. 10:49

A Hynix végre vevőt talált a TFT-LCD részlegére

A dél-koreai Hynix Semiconductor végre vevőt talált lapos kijelzőket (TFT-LCD) gyártó részlegére. Egy mai bejelentés szerint a cég előzetes megállapodást írt alá a kínai BOE Technology Group Co Ltd.-vel, a vételár 380 millió dollár.

A dél-koreai Hynix Semiconductor végre vevőt talált lapos kijelzőket (TFT-LCD) gyártó részlegére. Egy mai bejelentés szerint a cég előzetes megállapodást írt alá a kínai BOE Technology Group Co Ltd.-vel, a vételár 380 millió dollár.

Az üzlet nyomán a kínai BOE a várakozások szerint évi 604 millió dollárral növelheti forgalmát, a Hynix pedig készpénzhez juthat, amelyből DRAM-gyártó részlegét korszerűsítheti. A végleges megállapodást várhatóan október 25-én írják alá, az ügylet a Hynix szerint november 30-ra le is zárul majd.

A korábban Beijing Orient Electronics néven ismert BOE bejelentette, hogy leányvállalatot alapít a Hynix TFT-LCD részlegének felvásárlására. A vételárat részben saját forrásból, részben pedig kötvénykibocsátásból kívánja fedezni a kínai vállalat. A TV-gyártó BOE így igen előnyös áron juthat TFT-LCD technológiához, valamint gyártóüzemekhez.

A befektetők üdvözölték a hírt, a Hynix részvényárfolyama 15 százalékkal emelkedett. A világ harmadik legnagyobb DRAM-gyártója már jó ideje veszteséges és adósságállománya meghaladja az 5 milliárd dollárt. Az adósság csökkentése és a nélkülözhetetlen gyártástechnológiai fejlesztések elindításához szükséges készpénzállomány előteremtése érdekében a cég már korábban elhatározta, hogy megválik minden nem DRAM-jellegű üzletágától.

A TFT-LCD részleg a Hynix legnagyobb ilyen üzletága, a részleget tavasszal egyszer már majdnem értékesítette a vállalat, azonban akkor tajvani Cando Corp. által vezetett konzorciummal folytatott tárgyalások eredménytelenül zárultak.

A Hynix hitelezői júniusban közel 3 billió won adósságot cseréltek tőkerészre és így 67 százalékos részesedést szereztek a cégben. A hitelező bankok akkor azt közölték, hogy több kölcsönt már nem nyújtanak a cégnek. Hwang Hak Joong, a Hynix legnagyobb hitelezőjének számító Korea Exchange Bank kreditosztályának vezetője szerint a bank nem változtatott az álláspontján.

A második negyedévben a Hynix 418 milliárd won veszteséget ért el, ugyanis a memóriachipek eladási ára a gyártási költségek alá csökkent. A memóriaeladások tavaly 60 százalékkal csökkentek, ugyanis a PC-piac jelentősen visszaesett és a memóriapiacon túlkínálat alakult ki.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.