Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 26. 09:40

Adókedvezménnyel pörgetnék fel az internet elterjedését

Tegnap az Internethajón jelentette be Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési tárca minisztere az internet elterjedésének felgyorsítása érdekében kidolgozott adókedvezmények rendszerét.

[HWSW] Tegnap az Internethajón jelentette be Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési tárca minisztere az internet elterjedésének felgyorsítása érdekében kidolgozott adókedvezmények rendszerét.

A tárca az otthoni PC-ellátottság arányának javítása érdekében javasolja, hogy a társasági törvény hatálya alá eső vállalkozások -- az eddigi három év helyett -- 2 év alatt számolhassák el a megvásárolt számítástechnikai eszközök teljes beszerzési értékét, azaz a vállalkozások 50%-os gyorsított leírási kulcsot alkalmazhatnak a jövőben, valamint a munkaadó mentesülne a munkavállaló számára otthoni használatra biztosított számítógép szja költségei alól. Eddig ez adóköteles természetbeni juttatásnak minősült, és csak bérjellegű költségként lehetett elszámolni.

Internethálózatok fejlesztésének ösztönzése érdekében fejlesztési adókedvezmény bevezetését javasolja az internet-, telekommunikációs, kábeltelevíziós és informatikai célú beruházás, vagy létesítménybővítés esetén. Minden 3 milliárd forintot meghaladó fejlesztési program esetén az 50%-os adókedvezmény a beruházás évében és még további négy évben lenne igénybe vehető a társasági nyereségadóból.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról