:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 26. 09:40

Adókedvezménnyel pörgetnék fel az internet elterjedését

Tegnap az Internethajón jelentette be Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési tárca minisztere az internet elterjedésének felgyorsítása érdekében kidolgozott adókedvezmények rendszerét.

[HWSW] Tegnap az Internethajón jelentette be Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési tárca minisztere az internet elterjedésének felgyorsítása érdekében kidolgozott adókedvezmények rendszerét.

A tárca az otthoni PC-ellátottság arányának javítása érdekében javasolja, hogy a társasági törvény hatálya alá eső vállalkozások -- az eddigi három év helyett -- 2 év alatt számolhassák el a megvásárolt számítástechnikai eszközök teljes beszerzési értékét, azaz a vállalkozások 50%-os gyorsított leírási kulcsot alkalmazhatnak a jövőben, valamint a munkaadó mentesülne a munkavállaló számára otthoni használatra biztosított számítógép szja költségei alól. Eddig ez adóköteles természetbeni juttatásnak minősült, és csak bérjellegű költségként lehetett elszámolni.

Internethálózatok fejlesztésének ösztönzése érdekében fejlesztési adókedvezmény bevezetését javasolja az internet-, telekommunikációs, kábeltelevíziós és informatikai célú beruházás, vagy létesítménybővítés esetén. Minden 3 milliárd forintot meghaladó fejlesztési program esetén az 50%-os adókedvezmény a beruházás évében és még további négy évben lenne igénybe vehető a társasági nyereségadóból.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.