Szerző: Barna József

2002. szeptember 25. 22:59

Megérkezett a Mandrake Linux 9.0

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be

Mandrake Linux[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be Linux-disztribúciójának új verzióját. A Mandrake Linux 9.0 a korábbi verziókhoz hasonlóan három változatban jelenik meg, a letölthető kiadás már fent is van néhány hivatalos tükörszerveren, míg a dobozos, speciális szoftverekkel kiegészített verziók csak kereskedelmi forgalomban lesznek kaphatóak. Az olcsóbb, Standard Edition 30 dollárba kerül majd, a ProSuite kiadás ára pedig 69 dollár lesz. Ez utóbbi egyébként ma kapta meg a Free Standards Group igazolását, amely szerint a rendszer megfelel az LSB 1.2 által támasztott követelményeknek. A MandrakeSoftnak ez már a második LSB-kompatibilis ProSuite disztribúciója, ugyanis a Mandrake Linux 8.2 ProSuite volt a világ első LSB-kompatibilis kereskedelmi rendszere.

A körülbelül 60 nyelvet ismerő friss Mandrake rendszert a legfrissebb komponensekből állították össze, a telepítő CD-k tartalmazzák a GNOME 2.0 és a KDE 3.0.3-as grafikus munkakörnyezetet, az OpenOffice 1.0.1-es és a KOffice 1.2-es irodai programcsomagot, a Mozilla böngészőprogram-csomag 1.1-es változatát, valamint a GCC 3.2-es fordítót is. Az operációs rendszerről rövid bemutatót olvashatunk a www.linux-mandrake.com-on.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról