Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. szeptember 24. 16:55

Jövőre már 3 megapixeles érzékelőt találhatunk a belépő szintű digitális kamerákban is

[Digitimes] A kereslet növekedésének és az egyre jobb gyártástechnológiáknak köszönhetően a következő évtől 3 megapixeles érzékelőket találhatunk a belépő szintű digitális kamerákban is -- állítja a tajvani Sunplus Technology.

HIRDETÉS

[Digitimes] A kereslet növekedésének és az egyre jobb gyártástechnológiáknak köszönhetően a következő évtől 3 megapixeles érzékelőket találhatunk a belépő szintű digitális kamerákban is -- állítja a tajvani Sunplus Technology.

A Sunplus tájékoztatása szerint az idei év elején sorozatgyártásba került 1.3 millió pixeles belépő szintű DSC-k (digitális kamerák) az év közepére 2 megapixelesre cserélődtek, a fejlődés ütemét tekintve jövőre pedig 3 megapixeles érzékelőkkel ellátott termékek jelenhetnek meg a boltokban.


Olympus C-300 Zoom

Az egyre növekvő kereslet a felhasználók növekvő érdeklődésével magyarázható, sok felhasználót vonz az egyszerű kezelhetőség és a gyors végeredmény. A digitális kamerák fokozatosan kiszorítják a piacról a hagyományos kamerákat, s a második leggyorsabban növekvő IA-piacot jelképezik a DVD-lejátszók után.

Az In-Stat statisztikái szerint a globális forgalom 28-30 millió kamera lehet a következő évben, az idei 22-23 millió eladott kamerához képest ez jelentős emelkedés. A nagyfelbontású (2-4 megapixel) kamerák piaca az idei 58%-ről 66%-ra nőhet.

A felbontás növekedésével fordított arányban mozog a kamerák ára, egyre jobb készülékeket kaphatunk hasonló, vagy alacsonyabb áron. 1999-től napjainkig az átlagos kamera árak 30%, 18% és 14%-kal csökkentek, az idei évre pedig további 12%-os csökkenést jósolnak a szakemberek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 07:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.