Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 24. 09:30

Két új mobil processzort jelentett be az AMD

Az AMD ma tovább bővítette mobil Athlon XP processzorainak kínálatát, és bejelentette mobil Athlon XP 1900+ és 2000+ modelljeinek elérhetőségét. Az új processzorok 0,13 mikronos csíkszélességgel készülnek. Amint az ismert, korábban a cég úgy döntött, hogy az új gyártástechnológiával készülő mobil processzorokat az asztali processzorok között ismertté vált Athlon XP márkanévvel hozza forgalomba, míg a korábbi Athlon 4 elnevezés megmarad a 0,18 mikronos csíkszélességű mobil processzorok számára.

[HWSW] Az AMD ma tovább bővítette mobil Athlon XP processzorainak kínálatát, és bejelentette mobil Athlon XP 1900+ és 2000+ modelljeinek elérhetőségét. Az új processzorok 0,13 mikronos csíkszélességgel készülnek. Amint az ismert, korábban a cég úgy döntött, hogy az új gyártástechnológiával készülő mobil processzorokat az asztali processzorok között ismertté vált Athlon XP márkanévvel hozza forgalomba, míg a korábbi Athlon 4 elnevezés megmarad a 0,18 mikronos csíkszélességű mobil processzorok számára.

A 266 MHz-es rendszerbuszt használó mobil Athlon XP chipeket az AMD drezdai Fab 30 gyárában készítik 0,13 mikronos rézalapú technológiával. A chip tartalmazza az AMD PowerNow! technológiát, amely az Intel SpeedStephez hasonlóan automatikusan, az áramforrás és a futtatott alkalmazás számítási igénye alapján állítja be a processzor órajelét és működési feszültségét.

Az új mobil Athlon XP 1900+ és 2000+ processzor 1000 darabos megrendelés esetén 239, illetve 345 dollárba kerül. Az Athlon XP 2000+ processzorra épülő noteszgépek azonnal hozzáférhetőek a Compaq Presario 900, valamint a Fujitsu Siemens AMILO A 6600/7600 sorozatú termékekben. Az 1900+ modellszámozású változat később lesz megvásárolható a Packard Bell termékeiben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról