Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 24. 09:00

Novemberben kerül a boltokba, de már előrendelhető a Digital Reality két új stratégiai játéka

Novemberben kerül a boltokba, de már a hivatalos honlapról közvetlenül előrendelhető a Digital Reality két új játéka: a Haegemonia és a Platoon. Az előbbit november 11-től, az utóbbit pedig november 20-tól árusítják majd teljesen magyar nyelven. A Haegemonia esetében lehetőség van egy limitált példányszámban megjelenő Collectors Edition változatot rendelni 11.990 Ft-ért, mely tartalmaz egy nagy méretű posztert, a játék zenéit magában foglaló AudioCD-t, és egy -- a Haegemonia univerzumában játszódó -- könyvet Gáspár András tollából. Valamint a rendelésünk mellé kapunk egy ajándék pólót is.

Novemberben kerül a boltokba, de már a hivatalos honlapról közvetlenül előrendelhető a Digital Reality két új játéka: a Haegemonia és a Platoon. Az előbbit november 11-től, az utóbbit pedig november 20-tól árusítják majd teljesen magyar nyelven. A Haegemonia esetében lehetőség van egy limitált példányszámban megjelenő "Collector's Edition" változatot rendelni 11.990 Ft-ért, mely tartalmaz egy nagy méretű posztert, a játék zenéit magában foglaló AudioCD-t, és egy -- a Haegemonia univerzumában játszódó -- könyvet Gáspár András tollából. Valamint a rendelésünk mellé kapunk egy ajándék pólót is.

A Haegemonia inkább az űrben megvívott taktikai 3D csatákra helyezi a hangsúlyt és nem a mikromenedzsmentre. Az ütközetek kidolgozottsága minden eddigi játékét felülmúlja -- nemcsak a grafikai megjelenítésre, hanem a stratégiára is nagy hangsúlyt fektetett a Digital Reality. A szív, a saját fejlesztésű motor gondoskodik mindezek életre keltéséről.

Az Imperium Galactica 1-hez hasonlóan fokozatosan lépkedhetünk előre a ranglétrán. A játék elején a legtöbb opció még nem elérhető számunkra, de ahogy haladunk előre, úgy egyre több lehetőséggel találkozhatunk, egyre nagyobb flottákat bíznak ránk, egyre nő a ránk háruló felelősség!

A Platoon a főhősének a vietnami háborúban szakaszparancsnokként egyre nehezedő küldetéssorozatban kell helyt állnia. A szakaszban nemcsak közkatonák, hanem specialisták is találhatók, és a játékmenet előrehaladtával egyre több nehézfegyverzet (például M113-as páncélozott csapatszállító és M48 Patton tank) segíti majd a hadviselést, a gerillataktikát folytató vietkongok ellen. A játékban az egységek fejlődnek, a tapasztalati pontrendszer alapján a kezdeti zöldfülűek egyre ügyesebbek lesznek, és hatékonyabban oldják meg a rájuk bízott feladatokat.

A program motorját a Haegemoniában debütáló Walker engine továbbfejlesztett változata biztosítja. A zenei anyagokat pedig a BAFTA-díjat nyert Kreiner Tamás írja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról