Szerző: roberto

2002. szeptember 23. 20:26

Zöld utat kapott az IBM-PwC ügylet

[Dow Jones] Ma az utolsó akadály is elhárult az IBM-PricewaterhouseCoopers ügylet előtt, ugyanis az Európai Bizottság is jóváhagyta a felvásárlást. A PwC vezetősége szeptember 12-én adta áldását az ügyletre, míg az egyesült államokbeli trösztellenes hatóságok már korábban zöld utat adtak.

[Dow Jones] Ma az utolsó akadály is elhárult az IBM-PricewaterhouseCoopers ügylet előtt, ugyanis az Európai Bizottság is jóváhagyta a felvásárlást. A PwC vezetősége szeptember 12-én adta áldását az ügyletre, míg az egyesült államokbeli trösztellenes hatóságok már korábban zöld utat adtak.

Amint arról beszámoltunk, a világ legnagyobb informatikai vállalata, az IBM július végén jelentette be, hogy egy 3,5 milliárd dolláros ügylet keretében megvásárolja a PricewaterhouseCoopers tanácsadó üzletágát. Az IBM akkor úgy számolt, hogy még a jelenlegi negyedévben lezárulhat a felvásárlás. Ez immár várhatóan így is lesz.

Az IBM már korábban is erőteljesen jelen volt a szolgáltatások és az informatikai tanácsadás piacán. A világszerte 150 ezer alkalmazottat foglalkoztató szolgáltató részleg bevétele már meghaladja az IBM hardver- és szoftvereladásból származó bevételét. A PwC tanácsadó részlegének felvásárlásával az IBM szolgáltató részlegének létszáma várhatóan mintegy 30 ezer fővel nő majd.

Az IBM Global Services tavaly 35 milliárd dollár forgalmat ért el, a részleg bevétele az akvizíció nyomán minden bizonnyal jelentősen növekedni fog. Az IBM tervei szerint a negyedik negyedévben már komoly forgalomnövelő tényező lesz a frissen felvásárolt tanácsadó cég. A PwC a 2001. június. 30-án véget ért pénzügyi évben 6,7 milliárd dolláros árbevételt ért el.

Szakértők szerint a PwC felvásárlása nyomán az IBM olyan területeken törhet előre, ahol eddig hátrányban volt vetélytársaival szemben, ez pedig a csúcskategóriás nagyvállalati szoftverek tervezése és telepítése, az ügyfélkapcsolatok, illetve a vállalati erőforrások menedzsmentje. A szakemberek úgy vélik, az IBM-PwC ügylet nagy hatással lesz a legnagyobb versenytársak -- Sun, Dell, HP, EDS – üzletmenetére is, ugyanis ezek a vállalatok az utóbbi időben szintén komoly hangsúlyt fektetnek a szolgáltatásokra és a tanácsadásra.

A 3,5 milliárd dolláros vételárat az IBM 2,7 milliárd dollár készpénzzel, 400 millió dollár értékű kötvénnyel és 400 millió dollár értékű részvénnyel egyenlíti ki. A PwC tanácsadó részlegét a Hewlett-Packard 2000-ben már meg akarta vásárolni, azonban az akkor 18 milliárd dolláros vételár hallatán a vállalat elállt a szándékától.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.