Szerző: Barna József

2002. szeptember 23. 17:23

A Creative bejelentette Audigy 2 hangkártyáit

Már a múlt héten felreppentek pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Creative szeptember 23-án új termék bejelentésére készül. Ezúttal a híresztelések igaznak bizonyultak: a cég a mai napon fellebbentette a fátylat Audigy 2 sorozatú hangkártyáiról. Az Audigy 2 számos újdonságot hoz elődjéhez képest, így többek között támogatja az Advanced Resolution DVD Audio szabványt, a 6.1-csatornás hangzást és a 24 bit/96 kHz felbontású felvételt is.

[HWSW] Már a múlt héten felreppentek pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Creative szeptember 23-án új termék bejelentésére készül. Ezúttal a híresztelések igaznak bizonyultak: a cég a mai napon fellebbentette a fátylat Audigy 2 sorozatú hangkártyáiról. Az Audigy 2 számos újdonságot hoz elődjéhez képest, így többek között támogatja az Advanced Resolution DVD Audio szabványt, a 6.1-csatornás hangzást és a 24 bit/96 kHz felbontású felvételt is.

Az új Audigy 2 hangkártyák prémium minőségű, 24 bit/192 kHz-es digitális-analóg konverterrel (DAC) rendelkeznek, jel-zaj viszonyuk 106 dB. A Creative sajtóközleménye büszkén hívja fel a figyelmet arra, hogy jelenleg az új termékek a PC-s hangkeltő eszközök között egyedüliként képesek a nagyfelbontású DVD Audio formátum telt hangzásának visszaadására. Az Audigy 2 a DVD Audio lemezeket 24 bit/192 kHz felbontásban képes lejátszani sztereóban, míg 24 bit/96 kHz felbontásban 5.1-csatornás formátum esetén.

A THX-minősítéssel is rendelkező Audigy 2 hangkártyák támogatják továbbá a 6.1-csatornás hangzást, azaz egy különálló hátsó center hangszóró meghajtására is képesek. A 6.1-csatornás hangzás nemcsak Dolby Digital EX hanganyaggal forgalmazott DVD-k, hanem már a jelenlegi DirectSound 3D-kompatibilis játékok esetében, vagy akár mp3 fájlok és CD-k hallgatása közben is élvezhető.

Természtesen az új hangkártyák is támogatják az első generációs Audigyvel egy időben bejelentett EAX ADVANCED HD technológiát, és hardveresen gyorsítják az olyan EAX-bővítményeket, mint a Multi-Environment, Environment Morphing, Environment Panning, Environment Reflections és Environment Filtering. Szintén az elődhöz hasonlóan az Audigy 2 kártyák tartalmazzák a Creative saját SB1394 kapcsolódási felületét, mely teljesen kompatibilis az IEEE 1394 szabvánnyal. Így DV kamkordereinket, egyéb külső eszközeinket problémamentesen kapcsolhatjuk a hangkártyán keresztül PC-nkhez. Az SB1394 csatlakozási felület 400 Mbit másodpercenkénti átvitelre képes, így körülbelül harmincszor gyorsabb az általánosan elterjedt USB 1.1-nél.

A Sound Blaster Audigy 2 kétféle kiszerelésben lesz megvásárolható: a Sound Blaster Audigy 2 fogyasztói ára 129,99, míg a Sound Blaster Audigy Platinum 2-é 199,99 dollár. A termékek októberben jelennek meg a boltok polcain.

A termékekről további információk a Creative honlapján olvashatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról