:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 23. 15:38

AMD: gyökeres szemléletváltozás szükséges

Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója a FEI Forum on Finance and Technology rendezvény megnyitóján tartott beszédében rámutatott, hogy a félvezetőgyártó cégeknek gyökeres szemléletváltozásra van szüksége annak érdekében, hogy sikeresek legyenek ebben a gyorsan fejlődő, változó iparágban.

Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója a "FEI Forum on Finance and Technology" rendezvény megnyitóján tartott beszédében rámutatott, hogy a félvezetőgyártó cégeknek gyökeres szemléletváltozásra van szüksége annak érdekében, hogy sikeresek legyenek ebben a gyorsan fejlődő, változó iparágban.

Ruiz hangsúlyozta, hogy a chipgyártó vállalatoknak sokkal szorosabb együttműködést kell kialakítaniuk a végfelhasználókkal, ügyfelekkel és partnerekkel. "A gyártók és fogyasztók hagyományos kapcsolatában a vállalatok élesen elhatárolódnak egymástól" -- mondta Ruiz.

"Véleményem szerint ez a személetmód ma már idejétmúlt. Hiszem, hogy a sikerhez a félvezetőgyártóknak szoros kapcsolatot kell kialakítniuk a vásárlókkal és partnerekkel, hogy a határok elmosódjanak és egymást 'kiegészítő' cégek jöjjenek létre, ahol a vállalatok együttműködnek és kölcsönösen érdekeltek egymás sikerében."

Az AMD elnök-vezérigazgatója példakét említette a cég és a tajvani UMC között létrejött gyártási együttműködési megállapodást. Ruiz hangsúlyozta, hogy a chipgyártóknak továbbra is fejleszteniük kell gyártástechnológiájukat és olyan kulcsfontosságú területekre kell koncentrálniuk, mint a tranzisztorfejlesztés, a minőségellenőrzés, vagy a SOI technológia.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.