Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 20. 18:19

Larry Ellison elhagyja az Apple igazgatótanácsát

Lawrence J. Ellison
Larry Ellison
[WSJ] Az Apple ma sajtóközleményben tudatta, hogy Larry Ellison, az Oracle elnöke és elnök-vezérigazgatója lemond az Apple igazgatótanácsában betöltött pozíciójáról.

Amint azt a közleményben Ellison elmondta, Steve Jobs elnök-vezérigazgató tanácsadójaként, informális módon továbbra is részt vesz az Apple irányításában, de szűkös ideje jelenleg nem engedi meg, hogy igazgatótanácsi tagként végezze munkáját. Ellisont 1997-ben az akkor megbízott vezérigazgatóként ismét az Apple élére álló Jobs hívta meg az igazgatótanács tagjai közé. Ekkor került az Apple igazgatótanácsának tagjai közé számos olyan ismert személyiség, mint William Campbell, az Intuit Corporation elnöke vagy éppen maga Ellison.

Amint az ismert, az Oracle-t is megviseli a jelenlegi borús gazdasági atmoszféra és a vállalati költések visszafogottsága. A vállalat a héten hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit: a cég nyeresége ebben az időszakban 33%-kal esett vissza, míg árbevétele 10%-kal csökkent. A cég a jelenlegi második pénzügyi negyedévre is 4-7%-os árbevétel-csökkenéssel számol.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról