:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 20. 13:11

Az Infineon 2007-re a világ négy legnagyobb chipgyártója közé szeretne tartozni

A Infineon Technologies AG bejelentette Agenda 5-to-1 tervét, amelynek célja, hogy a cég 2007-re a világ négy legnagyobb félvezetőgyártója közé kerüljön, és saját területén mind az öt üzletága a három legnagyobb vállalat közé tartozzon.

A Infineon Technologies AG bejelentette "Agenda 5-to-1" tervét, amelynek célja, hogy a cég 2007-re a világ négy legnagyobb félvezetőgyártója közé kerüljön, és saját területén mind az öt üzletága a három legnagyobb vállalat közé tartozzon.

Az Infineon továbbá közölte, hogy feltett szándéka az első számú "félvezetőipari megoldásszállító" cím elnyerése, de hogy ez pontosan mit is jelent és hogy lehet az eredményeket mérni, arról nem esett szó.

"Az Agenda 5-to-1 a válaszunk a piac kihívásaira" -- mondta Ulrich Schumacher, a német chipgyártó elnök-vezérigazgatója. "Hogy elérjük a kitűzött célokat, nagyobb részesedést kell szereznünk a megcélzott piacokon, és bővítenünk kell a 'megoldás' üzletágunkat, amely jelentősen növeli a profitot. Hisszük, hogy az Agenda 5-to-1 kivitelezése létfontosságú az Infinenon hosszú távú sikere érdekében."

A vállalat az elmúlt évek során komoly fejlődésen ment keresztül. 1995-ben (akkor még Siemens Semiconductor néven) a cég a világ 15. legnagyobb chipgyártója volt, 1998-ban bekerült a legnagyobb 10 félvezetőgyártó vállalat közé, az idei első félévben pedig a 6. volt a rangsorban. A listán az Infineon előtt jelenleg az Intel, a Samsung, a Texas Instruments, az STMicroelectronics, valamint a Toshiba áll.

A vállalat célja hogy 2007-re megduplázza piaci részesedését és 6 százalékot érjen el. A cég vezetői szerint elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és Japánban kell erősíteniük.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.