Szerző: Barna József

2002. szeptember 20. 13:11

Az Infineon 2007-re a világ négy legnagyobb chipgyártója közé szeretne tartozni

A Infineon Technologies AG bejelentette Agenda 5-to-1 tervét, amelynek célja, hogy a cég 2007-re a világ négy legnagyobb félvezetőgyártója közé kerüljön, és saját területén mind az öt üzletága a három legnagyobb vállalat közé tartozzon.

HIRDETÉS

A Infineon Technologies AG bejelentette "Agenda 5-to-1" tervét, amelynek célja, hogy a cég 2007-re a világ négy legnagyobb félvezetőgyártója közé kerüljön, és saját területén mind az öt üzletága a három legnagyobb vállalat közé tartozzon.

Az Infineon továbbá közölte, hogy feltett szándéka az első számú "félvezetőipari megoldásszállító" cím elnyerése, de hogy ez pontosan mit is jelent és hogy lehet az eredményeket mérni, arról nem esett szó.

"Az Agenda 5-to-1 a válaszunk a piac kihívásaira" -- mondta Ulrich Schumacher, a német chipgyártó elnök-vezérigazgatója. "Hogy elérjük a kitűzött célokat, nagyobb részesedést kell szereznünk a megcélzott piacokon, és bővítenünk kell a 'megoldás' üzletágunkat, amely jelentősen növeli a profitot. Hisszük, hogy az Agenda 5-to-1 kivitelezése létfontosságú az Infinenon hosszú távú sikere érdekében."

A vállalat az elmúlt évek során komoly fejlődésen ment keresztül. 1995-ben (akkor még Siemens Semiconductor néven) a cég a világ 15. legnagyobb chipgyártója volt, 1998-ban bekerült a legnagyobb 10 félvezetőgyártó vállalat közé, az idei első félévben pedig a 6. volt a rangsorban. A listán az Infineon előtt jelenleg az Intel, a Samsung, a Texas Instruments, az STMicroelectronics, valamint a Toshiba áll.

A vállalat célja hogy 2007-re megduplázza piaci részesedését és 6 százalékot érjen el. A cég vezetői szerint elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és Japánban kell erősíteniük.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.