Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Digitális tollat mutatott be tegnap a Logitech

Ady Krisztián, 2002. szeptember 19. 11:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A svájci Logitech a DemoMobile konferencián mutatta be Io névre keresztelt digitális tollát, amellyel egy speciális papírra lehet írni, majd ezeket a jegyzeteket a számítógépbe lehet tölteni.

A svájci Logitech a DemoMobile konferencián mutatta be "Io" névre keresztelt digitális tollát, amellyel egy speciális papírra lehet írni, majd ezeket a jegyzeteket a számítógépbe lehet tölteni.

A normál golyóstoll méretű Io egy optikai szenzorral rendelkezik, amely felismeri az eszköz mozgását a speciális papír felett. A készülék memóriája 40 oldalnyi szöveg tárolására alkalmas, ha a memória megtelt, az anyagot USB-s bölcsőn keresztül tölthetjük számítógépünkbe. A jegyzeteket aztán dokumetumokhoz csatolhatjuk vagy akár emailben is elküldhetjük őket.

A kézírást az Io azonban nem alakítja szöveggé, a jegyzeteket bittérkép formátumban tárolja. A Logitech szándékosan mellőzte a kézírásfelismerés alkalmazását, a vállalat szerint ugyanis az ilyen technológiák még nem elég kiforrottak, nem felelnek meg az átlagos felhasználók elvárásainak.

A Logitech Io várhatóan novemberben kerül az üzletekbe 200 dolláros áron. A csomagban a digitális tollon kívül egy bölcső, egy speciális papír, valamint a meghajtóprogram található.