Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 19. 11:43

Digitális tollat mutatott be tegnap a Logitech

A svájci Logitech a DemoMobile konferencián mutatta be Io névre keresztelt digitális tollát, amellyel egy speciális papírra lehet írni, majd ezeket a jegyzeteket a számítógépbe lehet tölteni.

A svájci Logitech a DemoMobile konferencián mutatta be "Io" névre keresztelt digitális tollát, amellyel egy speciális papírra lehet írni, majd ezeket a jegyzeteket a számítógépbe lehet tölteni.

A normál golyóstoll méretű Io egy optikai szenzorral rendelkezik, amely felismeri az eszköz mozgását a speciális papír felett. A készülék memóriája 40 oldalnyi szöveg tárolására alkalmas, ha a memória megtelt, az anyagot USB-s bölcsőn keresztül tölthetjük számítógépünkbe. A jegyzeteket aztán dokumetumokhoz csatolhatjuk vagy akár emailben is elküldhetjük őket.

A kézírást az Io azonban nem alakítja szöveggé, a jegyzeteket bittérkép formátumban tárolja. A Logitech szándékosan mellőzte a kézírásfelismerés alkalmazását, a vállalat szerint ugyanis az ilyen technológiák még nem elég kiforrottak, nem felelnek meg az átlagos felhasználók elvárásainak.

A Logitech Io várhatóan novemberben kerül az üzletekbe 200 dolláros áron. A csomagban a digitális tollon kívül egy bölcső, egy speciális papír, valamint a meghajtóprogram található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról