:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 19. 11:19

Vezeték nélküli hálózati eszközök forgalmazásába kezd a Microsoft

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a következő hetek során saját márkanévvel ellátott vezeték nélküli hálózati eszközök forgalmazásába kezd. A készülékek a 802.11b (Wi-Fi) szabványt használják majd, az eszközök között PC-kbe és notebookokba szánt termékek egyaránt megtalálhatók lesznek.

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy a következő hetek során saját márkanévvel ellátott vezeték nélküli hálózati eszközök forgalmazásába kezd. A készülékek a 802.11b (Wi-Fi) szabványt használják majd, az eszközök között PC-kbe és notebookokba szánt termékek egyaránt megtalálhatók lesznek.

"A stratégiai cél, hogy minden olyan terméket árusítsunk, amely illik a Microsoft jövőképébe, ahol az információ bárhol, bármikor elérhető" -- mondta Adam LeVasseur, a hardverrészeg termékmenedzsere. "Hogy az információ otthon is elérhető legyen, ehhez hálózati infrastruktúrára van szükség."

A vezeték nélküli hálózatok egyre inkább hozzátartoznak az internet mindennapos életéhez, hiszen a felhasználók egyszerűen, kábelek dugdosása nélkül tudnak emailezni, híreket olvasni vagy böngészni, ráadásul eközben nincsenek helyhez kötve. Sok felhasználó azonban arra panaszkodik, hogy túl sok különféle eszköz, kommunikációs és biztonsági beállítás létezik, amelyek bonyolulttá teszik a vezeték nélküli kapcsolat felépítését.

A Microsoft állítása szerint azonban megfelelő megoldást nyújt erre a problémára. "A vezeték nélküli termékportfoliónk központjában egy olyan szoftver áll, amely automatikusan felismeri a hardvereket és külső beavatkozás nélkül bekonfigurálja a hálózatot" -- mondta LeVasseur. A szoftver segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan telepíthetik a vezeték nélküli hálózatot otthonukban.

A Microsoft kínálatában tíz különféle eszköz szerepel majd, ezek között található egy szélessávú kapcsolattal rendelkező Wi-Fi bázisállomás (149$), egy USB-s Wi-Fi adapter (79$), egy PCMCIA Wi-Fi kártya (79$), öt különféle Ethernet-kártya (24-79$), valamint kétféle indulócsomag, amelyek egy-egy bázisállomást és USB-s vagy PCMCIA vezeték nélküli adaptert tartalmaznak (219$). LaVasseur elmondása szerint a termékek alapértelmezésként 128 bites tikosítást használnak és "szülői védelemmel" is ellátták őket.

Mint ismeretes, a Microsoft az idén ősszel indítja be Xbox Live szélessávú internetszolgáltatását. Mivel a konzolok rendszerint a nappaliban találhatók távol az internetes csatlakozástól, logikus lenne az összeköttetéshez vezeték nélküli kapcsolatot használni. LaVasseur azonban elmondta, hogy a cég nem tervezi a konzol és a vezeték nélküli hálózati eszközök direkt társítását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.