Szerző: Barna József

2002. szeptember 18. 16:41

Önálló szerverüzletágat hozott létre az AMD

Az AMD ma jelentette be, hogy külön divíziót hoz létre a szerverek és a végfelhasználóknak szánt asztali számítógépek számára. A szerverüzletág élére a cég Marty Seyert nevezte ki, míg az asztali számítógépekért felelős üzletág vezetője Ed Ellett lesz. Mindkét vezető Dirk Meyernek, a Computation Products Group alelnökének tartozik beszámolási kötelezettséggel. Meyer a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az AMD a vállalati és egyéni ügyfelek eltérő igényeinek hatékonyabb képviselete érdekében hozta létre a két divíziót.

[HWSW] Az AMD ma jelentette be, hogy külön divíziót hoz létre a szerverek és a végfelhasználóknak szánt asztali számítógépek számára. A szerverüzletág élére a cég Marty Seyert nevezte ki, míg az asztali számítógépekért felelős üzletág vezetője Ed Ellett lesz. Mindkét vezető Dirk Meyernek, a Computation Products Group alelnökének tartozik beszámolási kötelezettséggel. Meyer a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az AMD a vállalati és egyéni ügyfelek eltérő igényeinek hatékonyabb képviselete érdekében hozta létre a két divíziót.

Marty Seyer kinevezésekor csatlakozott az AMD-hez. Korábban a linuxos szervereket forgalmazó Penguin Computing elnök-vezérigazgatója volt, míg azt megelőzően különféle pozíciókat töltött be az NCR-nél, a Dellnél, a Tandem Comuternél és az AT&T-nél. Seyernek oroszlánrésze volt abban, hogy a Dell a PowerEdge termékekkel belépett a szerverpiacra.

A Client Business alelnökének kinevezett Ed Ellett tavaly óta az AMD Computation Products Group marketingért felelős alelnöke volt. Korábban a szakember a Compaq, a Dell, a Cyrix és a Digital Equipment Corporation vállalatoknál töltött be vezető pozíciót.

Amint az ismert, az AMD a jövő év első félévében tervezi piacra dobni munkaállomásokba és szerverekbe szánt 64 bites Opteron processzorát. A vállalat reményei szerint e terméknek köszönhetően megalapozhatja hírnevét a mainstream szerverek piacán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról