:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 18. 16:31

A HP Magyarország bejelentette harmadik negyedéves eredményeit

[Noguchi] A HP és a Compaq világméretű egyesítési folyamat részeként május 7-én Magyarországon is megkezdődött a közös munka. Az elmúlt negyedév immár közös eredményeket, sikereket és egy minden eddiginél fajsúlyosabb informatikai vállalatot fémjelez.

[Noguchi] A HP és a Compaq világméretű egyesítési folyamat részeként május 7-én Magyarországon is megkezdődött a közös munka. Az elmúlt negyedév immár közös eredményeket, sikereket és egy minden eddiginél fajsúlyosabb informatikai vállalatot fémjelez.

"A HP immár sikeresen túljutott az informatikai világ legnagyobb volumenű vállalategyesülésének meghatározó részén" -- kezdte összefoglalóját Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója. "Magyarországon egy új piaci dimenziójú vállalatot építettünk fel, mely piaci helyzetéhez méltó gazdasági erőként is letette névjegyét". A HP Magyarország impozáns piaci helyzetben kezdte meg működését, minden lényeges iparági szegmensben meghatározó részesedéssel bírt, ráadásul minden említésre érdemes területen elérte, helyenként jelentősen meg is haladta a HP világméretű eredményeit.

A Nagyvállalati Rendszerek Üzletág (Enterprise Systems Group) harmadik negyedéves eredménye mintegy 3,5 milliárd forint volt, ami némi növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszaka összesített bevételi szintjéhez képest. Ez az eredmény különösen azért értékes, mert ugyanebben az időszakban a HP világméretekben két számjegyű csökkenést könyvelt el az ESG üzletágban. A harmadik pénzügyi negyedévben Magyarországon több mint 600 ProLiant és NetServer talált gazdára -- ezáltal a HP továbbra is szilárdan őrzi vezető pozícióját.

A szolgáltatások hagyományosan kiemelkedő erőssége a magyarországi leányvállalatnak. Ez a bevételi eredményeken is látszik, hiszen 4,4 milliárd forintos harmadik negyedéves eredménye megfelel az egy évvel ezelőtti szintnek, így a HPS a legnagyobb hazai üzletágnak számít. Az üzletág tevékenysége 3 fő terület ölel fel: Ügyfélszolgálat (Customer Support), Konzultáció és Rendszerintegráció (Consulting and Integration), és az utóbbi időben egyre fontosabbá váló üzemeltetési szolgáltatást (outsourcingot) is magában foglaló Managed Services.

A képalkotási és nyomtatási rendszerek (azaz a nyomtatási hardverek, digitális képalkotási eszközök, és kapcsolódó kellékanyagok) szegmensének 2,8 milliárd forintos árbevétele 8 százalékkal múlta felül az előző év harmadik negyedévének eredményét. A HP Magyarország a tintasugaras nyomtatók piacán továbbra is tartja 61,3 %-kal elsőségét, amely 46,8%-kal több, mint a második helyen álló, őt követő versenytárs piaci részesedése. A otthoni felhasználásra szánt termékek egészét tekintve az elmúlt év adott időszakához képest összességében is 27%-os növekedést hozott az idei harmadik üzleti negyedév. A HP Photosmart kamerák több, mint 200%-os növekedést mutatnak fel, és a többfunkciós tintasugaras eszközök árbevétele is jelentősen emelkedett az előző évhez képest.

A Személyi Számítógép Rendszerek üzletág (ide tartoznak az asztali számítógépek, a hordozható eszközök, a kézi számítógépek és a munkaállomások) harmadik negyedéves forgalma mintegy 2,8 milliárd forintot tett ki, ami nagyjából megfelel a tavalyi év összesített eredményének, míg a HP világméretű eladásai e területen a termék-tranziciók következtében csökkentek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról