Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 18. 14:18

Októberben érkezik a Palm új csúcskategóriás és alsó kategóriás kéziszámítógépe

Várhatóan október végén jelenik meg a Palm legújabb csúcskategóriás kéziszámítógépe, amelynek véglegese neve a pletykák szerint Tungsten, azaz magyarul wolfram lesz. A készülékről most újabb hírek láttak napvilágot.

Várhatóan október végén jelenik meg a Palm legújabb csúcskategóriás kéziszámítógépe, amelynek véglegese neve a pletykák szerint "Tungsten", azaz magyarul wolfram lesz. A készülékről most újabb hírek láttak napvilágot.

A pletykák szerint a Tungsten a Palm OS 5 operációs rendszert futtatja majd és 175 MHz-es Texas Instruments OMAP1510 processzor található benne. A készülék kijelzője természetesen színes, felbontása pedig 320x320 pixel. A 16 Mbyte RAM-mal rendelkező Tungstent Secure Digital kártyákkal lehet majd bővíteni.

A Palm új csúcsgépe beépített Bluetooth adóvevőt is tartalmaz. Korábban már esett szó arról, hogy a Palm OS 5 széles körű multimédiás támogatást nyújt, amelyeket a Tungsten várhatóan ki is használ, ugyanis a pletykák szerint beépített mikrofonnal, hangszóróval és fülhallgató-csatlakozóval is rendelkezik. A készülék várható kiskereskedelmi ára 500 dollár.

Az alsó kategóriás, 99 dollárba kerülő "Zire" szintén októberben mutatkozik be, a készülék monokróm kijelzővel és 2 Mbyte RAM-mal rendelkezik, az operációs rendszere pedig a Palm OS 4.1 lesz. A jelenlegi információk alapján a Zire kinézetre a Sony Clié T sorozat modelljeire emlékeztet majd, és csak két gyorsindító billetntyűvel rendelkezik az eddig megszokott négy helyett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról