Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 18. 14:18

Októberben érkezik a Palm új csúcskategóriás és alsó kategóriás kéziszámítógépe

Várhatóan október végén jelenik meg a Palm legújabb csúcskategóriás kéziszámítógépe, amelynek véglegese neve a pletykák szerint Tungsten, azaz magyarul wolfram lesz. A készülékről most újabb hírek láttak napvilágot.

HIRDETÉS

Várhatóan október végén jelenik meg a Palm legújabb csúcskategóriás kéziszámítógépe, amelynek véglegese neve a pletykák szerint "Tungsten", azaz magyarul wolfram lesz. A készülékről most újabb hírek láttak napvilágot.

A pletykák szerint a Tungsten a Palm OS 5 operációs rendszert futtatja majd és 175 MHz-es Texas Instruments OMAP1510 processzor található benne. A készülék kijelzője természetesen színes, felbontása pedig 320x320 pixel. A 16 Mbyte RAM-mal rendelkező Tungstent Secure Digital kártyákkal lehet majd bővíteni.

A Palm új csúcsgépe beépített Bluetooth adóvevőt is tartalmaz. Korábban már esett szó arról, hogy a Palm OS 5 széles körű multimédiás támogatást nyújt, amelyeket a Tungsten várhatóan ki is használ, ugyanis a pletykák szerint beépített mikrofonnal, hangszóróval és fülhallgató-csatlakozóval is rendelkezik. A készülék várható kiskereskedelmi ára 500 dollár.

Az alsó kategóriás, 99 dollárba kerülő "Zire" szintén októberben mutatkozik be, a készülék monokróm kijelzővel és 2 Mbyte RAM-mal rendelkezik, az operációs rendszere pedig a Palm OS 4.1 lesz. A jelenlegi információk alapján a Zire kinézetre a Sony Clié T sorozat modelljeire emlékeztet majd, és csak két gyorsindító billetntyűvel rendelkezik az eddig megszokott négy helyett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 09:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.