Szerző: roberto

2002. szeptember 17. 18:18

Holnap jelenik meg a Magyar PC Magazin első száma

Holnap kerül az újságárusokhoz a Magyar PC Magazin első száma. A lapot a Chip korábbi munkatársai készítik az eddig megszokott minőségben és formátumban.

Holnap kerül az újságárusokhoz a Magyar PC Magazin első száma. A lapot a Chip korábbi munkatársai készítik az eddig megszokott minőségben és formátumban.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Chip, PC GURU, Playtime! és Műszaki Magazin lapok munkatársai a jövőben más címmel, de azonos tartalommal indítanak folyóiratokat. Mai sajtótájékoztatóján a Magyar PC Magazin, a GURU Gamer, a MultiPLAY! és a Magyar Műszaki Magazin (MMM) kiadója, a G.F.H. Kft., illetve a lapokat készítő IPMA-Media Kft. és IPMA-Service Kft. ismertette a jövőre vonatkozó terveket.

Ali Mehdi ügyvezető igazgató és Ifj. Ivanov Péter lapigazgató elmondták, hogy az új lapok szerkesztőgárdája gyakorlatilag teljes egészében megegyezik a korábbi Chip, PC GURU, Playtime! és Műszaki Magazin stábjával, az újságok nyomott példányszáma és a megcélzott olvasóközönség is azonos. A Magyar PC Magazin első száma holnap jelenik meg, a GURU Gamer és a MultiPLAY! pedig szeptember 23-án kerül az újságárusokhoz. A Magyar Műszaki Magazin -- elődjéhez hasonlóan -- nem kerül kereskedelmi forgalomba, csak egy szűk szakmai olvasóközönségnek postázzák ki.

A Magyar PC Magazin főszerkesztője Bérces László, főszerkesztő-helyettese pedig Dervenkár István lett. A lap továbbra is a számítástechnikával félprofesszionális szinten foglalkozó felhasználókat célozza meg. A PC-s játékok kedvelőinek szánt GURU Gamer főszerkesztője Mocsáry József (Mocsy), főszerkesztő-helyettese pedig Révhelyi Beatrix (Lily). A játékkonzolokkal foglalkozó MultiPLAY! magazin főszerkesztője Kiss László lesz. Az MMM főszerkesztője Dalnoki László.

Ivanov Péter, a Chipet, PC GURU-t, Playtime-ot és Műszaki Magazint kiadó Vogel Publishing Kft. volt ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy határozottan visszautasította azokat a vádakat, amelyek őt a német érdekeltségű cég jelenlegi vezetése felől érték. Elmondása szerint a német többségi tulajdonos szakmailag inkompetens vezetői és a magyar stáb között feloldhatatlan ellentétek feszültek, a német anyavállalat döntései Ivanov szerint a megszűnés szélére sodorhatták volna a magyar lapokat is.

Ivanov elmondta továbbá, hogy a Vogel Publishing Kft. új ügyvezetőjének őt érintő állításait mindaddig csak alaptalan vádaskodásnak tekinti, ameddig azokat bizonyítékokkal nem támasztják alá, és amíg e bizonyítékokat, illetve a vizsgálatok eredményeit elé nem tárják.

Mindenesetre a két kiadó küzdelme még messze nem ért véget. A Magyar PC Magazin jelenleg lépéselőnyben van, hiszen már bizonyított szerkesztőgárdával rendelkezik, másrészt a lap holnaptól már az újságárusoknál lesz. Azonban szinte biztos, hogy a Chipet és PC GURU-t továbbra is kiadni kívánó Vogel Publishing Kft. nem adja könnyen magát. Kérdéses a sorsa a "régi" Chip előfizetői táborának is, ezenkívül a volt ügyvezető és a német többségi tulajdonos közötti jogi huzavona sem zárult le.

A holnap megjelenő Magyar PC Magazin címlapja is a konfliktus várható folytatását és mélyülését vetíti előre, ugyanis -- valljuk be -- számos etikai és jogi aggályt vethet fel, hogy a vásárlók többsége számára egyáltalán nem lesz világos, hogy pontosan melyik újságot is tartja a kezében.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról