Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 17. 10:45

MailBox: SMS értesítés emailek érkezéséről

Új szolgáltatással gazdagodott a MailBox ingyenes levelezőrendszer. A levelek érkezéséről a felhasználók SMS-ben is értesülhetnek.

[HWSW] Új szolgáltatással gazdagodott a MailBox ingyenes levelezőrendszer. A levelek érkezéséről a felhasználók SMS-ben is értesülhetnek.

Érdekessége a megoldásnak, hogy egyes értesítések mellett összesítő üzenet is rendelhető, azaz a rendszer meghatározott időpontban a beérkezett leveleknek csak a darabszámát közli a felhasználóval. Ez a típusú beállítás előnyös azoknak a levelezőknek, akik több tucat levelet kapnak naponta, hiszen a nagy forgalom miatt így nem fogy el az SMS értesítésre fordítható kvóta. A szolgáltatás ugyanis nem ingyenes, annak díját a végfelhasználók fizetik értéknövelt SMS-eken keresztül.

Az eddig alkalmazott levéltovábbítási gyakorlattól eltérően a MailBox rendszeréből nemcsak azok kaphatnak SMS értesítést email érkezésekor, akik rendelkeznek mobil internetes előfizetéssel, hanem azok is, akik előrefizetett kártyákkal üzemeltetik mobiltelefonjaikat.

A szolgáltatást az előfizetéses Westel és Pannon mobilosok mellett jelenleg csak a Westel Domino és a Pannon Praktikum ügyfelek vehetik igénybe, várhatóan azonban a VodaFone (előfizetéses és VitaMax ügyfelek is) és az újdonságnak számító Matáv SMS felhasználók is hamarosan lehetőséget kapnak a regisztrálásra.

A Mail Hungary az SMS értesítést nemcsak a MailBox levelezőben, hanem más, alkalmazásszolgáltatási (ASP) modellben üzemeltetett webmail rendszereiben is biztosítja több mint 190 000 felhasználó részére. Az email SMS értesítés díjköteles. A MailBoxot fenntartó Mail Hungary Kft. a szolgáltatást a MetaSMS Kft.-vel közösen üzemelteti.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról