Szerző: castor

2002. szeptember 19. 20:58

Minősítési programot hirdetett a DivXNetworks a DivX kodeket támogató gyártók számára

[Yahoo] Új, a DivXNetworks által bevizsgált és minősített termékek jelennek meg hamarosan az üzletek polcain. A cég által fejlesztett tömörítő kodekkel való kompatibilitást a készüléken található logó is bizonyítja majd.

HIRDETÉS

[Yahoo] Új, a DivXNetworks által bevizsgált és minősített termékek jelennek meg hamarosan az üzletek polcain. A cég által fejlesztett tömörítő kodekkel való kompatibilitást a készüléken található logó is bizonyítja majd.

A DivX videotömörítő algoritmus egyre nagyobb teret hódít, s ennek a nagyobb cégek támogatása csak újabb lökést ad. A kodeket támogató chipgyártó vállalatokkal, így a Texas Instruments, Philips, Equator Technologies és Ingenient Technologies cégekkel kötött megállapodások közvetetten is tovább növelik a DivX kodek támogatottságát.

A táblázatból jól látható, hogy 4 különböző DivX logó köszön majd vissza a készülékek dobozáról a támogatott felbontásnak, a készülék típusának megfelelően.

Az első DivX kodeket támogató asztali DVD-lejátszó a dán Kiss Technology DP-450 jelzésű DVD-lejátszója lesz, mely MPEG-1-2-4, MP3 és WMA állományokkal kompatibilis, sőt, hálózati csatlakozással, Ethernet porttal is ellátták. Feltehetően ezen keresztül lesz elérhető a lejátszó beépített merevlemeze, melyre így egyszerűen áttölthetők a megtekinteni kívánt DivX filmek is. A DP-450 várhatóan októberben jelenik meg az üzletekben 500 euró körüli áron.

A KiSS lejátszója nem az egyetlen ilyen készülék lesz, mivel az olcsó lejátszóiról itthon is jól ismert Yamakawa hasonló megoldást fejleszt. A cég szintén Sigma EM8500-as chipre épülő lejátszója ugyanebben a hónapban, októberben debütál.

A Yamakawa lejátszójának pontos specifikációi sajnos nem ismertek, de az ára állítólag 270 euró körül mozog majd.

Az EM8500-as chipsorozat új képességekkel ruházza fel az eddig szimplán csak DVD-lejátszásra használt készülékeket. A gyártók könnyedén építhetnek MPEG-4 (DivX), MP3, WMA és Picture CD tartalmakat is megszólaltató, lejátszó termékeket. A chip az "Advanced Simple Profile" MPEG-4 kódolású állományok lejátszását támogatja, maximálisan DVD-felbontásban. Az alacsony bitrátára kihegyezett MPEG-4 kodekkel a kisebb adattárolási képességgel rendelkező CD-lemezekre is kielégítő minőségben rögzíthető akár 1-1,5 órányi videoanyag.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.