Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 17. 09:07

Nagy Testvér díj: már folyik a szavazás

Vasárnap óta zajlik és október 15-ig tart a magyarországi Nagy Testvér Díj arra érdemes kiválasztottjainak jelölése és maga a szavazás. A nemzetközi Big Brother Awards díjat Magyarországon a Soros alapítvány támogatásával a Technika az Emberért Alapítvány bonyolítja.

[HWSW] Vasárnap óta zajlik és október 15-ig tart a magyarországi Nagy Testvér Díj arra érdemes kiválasztottjainak jelölése és maga a szavazás. A nemzetközi Big Brother Awards díjat Magyarországon a Soros alapítvány támogatásával a Technika az Emberért Alapítvány bonyolítja.

A megmérettetésen több kategóriában jelölhet bárki olyan cégeket, intézményeket és magánszemélyeket, amelyek vagy akik sokat tettek az elektronikus magánszféra megsértéséért. A már jelöltként szereplő szervezetekre és magánszemélyekre szavazni is lehet, a tényleges "nyerteseket" egy közéleti személyiségekből, illetve a témával foglalkozó szakemberekből álló zsűri fogja kiválasztani az interneten keresztül jelöltek közül.

A mindössze két napja zajló szavazás során máris sok érdekes jelölt került az oldalra: a sors iróniája, hogy a Nagy Testvér Díjra való jelöltállítás idején indított három kereskedelmi csatorna is hasonló nevű televíziós műsort, így a legtöbb szavazatot ezek kapták: a Big Brother producere, maga a műsor is, de nem maradt ki a Való Világ és a Farm című produkció sem.

A magánszemélyeknek odaítélhető díjra jelölték Péterfalvy Attilát, a jelenlegi adatvédelmi ombudsmant, az általa vezetett hivatal pedig bekerült az állami intézmények kategóriájába is. Ugyanitt tűnt fel a VII. kerületi önkormányzat a városrész teljes bekamerázásáért.

A cégek közül -- már már hagyományosan -- a Microsoftot is jelölték, s nem kevés szavazatot kapott (a Big Brother show-val áll holtversenyben) a UPC is.

A pozitív E-privacy díjra három jelölt tűnt fel eddig: Majtényi László volt adatvédelmi biztos (tavaly végül ő kapta ezt az elismerő díjat), a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete és laptársunk, a #root.hu portál.

Sajnos a Nagy Testvér Díj szavazóoldalán kevés név mellett látható a jelölés indoka, pedig ez még akkor is tanulságos lehet, ha végül nem kap díjat jelölt.

Jelölni és szavazni október 15-éig lehet a hu.bigbrotherawards.org oldalon.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról