Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 16. 14:09

A Radeon 9700 chipek AE2 revíziója nem működik együtt az AGP8X interfésszel

A TweakTown információi szerint az ATI Radeon 9700 grafikus chipek AE2 verziója nem működik együtt az AGP8X interfésszel.

A TweakTown információi szerint az ATI Radeon 9700 grafikus chipek AE2 verziója nem működik együtt az AGP8X interfésszel.

Az online lap elmondása szerint a kölcsönkapott "Sapphire Radeon 9700 Atlantis Pro" egyik AGP8X-et támogató chipkészlettel (SiS648, VIA KT400 és P4X400) szerelt alaplapban sem működött stabilan, a szoftverek gyakran kifagytak, vagy a számítógép egyszerűen újraindult.

A lapon olvasható információk szerint az EPoX egyik képviselője megerősítette, hogy ez a probléma kizárólag az AE2 revíziójú Radeon 9700 chippel szerelt kártyákkal jelentkezik, azonban ezekből rengeteg került az üzletekbe, elsősorban tajvani videokártya-gyártók termékeire építve. Az ATI egyelőre nem tett közzé hivatalos állásfoglalást az ügyben.

A hírek szerint az AE3 revíziót a gond már nem érinti, az ATI új kártyái már ezzel a chipváltozattal vannak szerelve. Mivel az AGP4X és 8X mód között a különbség alig érezhető, ezért a "hibás" kártyákat javasolt ilyen módban használni, ebben az esetben semmi gond nem jelentkezik -- állítja a TweakTown.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról