:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 12. 20:20

Azonos le- és feltöltési sebességet nyújtó DSL szolgáltatást tesztel hamarosan a British Telecom

[ZDNet] Üzleti célokra szánt SDSL szolgáltatás hivatalos tesztje indul hamarosan a szigetországban, jelentette be tegnap a British Telecom. Az ADSL technológiával ellentétben szimmetrikus, tehát azonos le- és feltöltési sebességet nyújtó SDSL könnyedén kiválthatja a drágább bérelt vonalakat, költséghatékonyabb, olcsóbb, esetenként gyorsabb megoldást kínálva.

[ZDNet] Üzleti célokra szánt SDSL szolgáltatás hivatalos tesztje indul hamarosan a szigetországban, jelentette be tegnap a British Telecom. Az ADSL technológiával ellentétben szimmetrikus, tehát azonos le- és feltöltési sebességet nyújtó SDSL könnyedén kiválthatja a drágább bérelt vonalakat, költséghatékonyabb, olcsóbb, esetenként gyorsabb megoldást kínálva.

A BT októbertől indítja meg a szolgáltatás tesztjét két különböző csomagot bevezetve, egyelőre londoni telefonközpontok segítségével. Decemberre ez a szám 50 telefonközpontra bővülhet szerte az országban. A BT eredeti tervei szerint a teszteknek még az elmúlt évben meg kellett volna kezdődniük, azonban technikai problémák miatt ezt későbbre kellett halasztani.

Az SDSL szolgáltatás két különböző csomagját BT IPStream Symmetric és BT DataStream Symmetric néven fogja a cég értékesíteni, mindkét csomag előfizetői akár 2 Mbit/s le- és feltöltési sebességet is igényelhetnek a központtól való távolság függvényében.

Az SDSL szolgáltatást feltehetően az Ericsson berendezéseivel valósítja meg a cég. A BT és Ericsson nemrég jelentette be, hogy az Esat BT -- a British Telecom üzleti szolgáltatásokkal és megoldásokkal foglalkozó részlegének, a BT Ignite-nak írországi kirendeltsége --- az Ericsson megoldásaira támaszkodva telepíti az első írországi digitális előfizetői vonalakat. A szerződés értéke 25 millió font.

A BT Ignite a DSL platform segítségével internetes, adat-, illetve hangátviteli szolgáltatásokat nyújt majd írországi vállalati előfizetői részére. Az Ericsson kezeli, támogatja és telepíti a DSL megoldást, amely a következőkből áll: társhelyszínek DSL berendezései, DSL-alapú hangátviteli berendezések a hang- és adatátvitel integrálására ugyanazon DSL vonalon, az ügyfelek telephelyein működő berendezések, illetve integrált hozzáférési eszközök a BT Ignite előfizetői számára.

"A BT Ignite elsőként kínál DSL szolgáltatásokat az írországi üzleti piacon, és örömmel tölt el bennünket, hogy ebben az Ericsson a partnerünk" -- nyilatkozta Steve Andrews, a BT Ignite szolgáltatói és hálózati részlegének elnöke. "Úgy véljük, hogyha Európa-szerte a legjobb szolgáltatásokat szeretnénk nyújtani, ráadásul gazdaságosan, akkor ennek kulcsa az együttműködés. Ez újabb példája annak, miként segíthet szolgáltatásaink továbbfejlesztésében, ha olyan vezető szállítóval dolgozunk, mint például az Ericsson."

"A műszaki megoldások és a teljesítmény tekintetében a BT Ignite igen magas követelményeket támasztott, ragaszkodva a világszínvonalú megoldáshoz és a versenyképes árhoz. Nagyon örülök, hogy az Ericsson megfelelt a követelményeknek" - nyilatkozta Stefan Feniuk, az Ericsson kommunikációs megoldásokért felelős részlegének alelnöke. "A BT Ignite azáltal, hogy az Ericssont választotta a teljes DSL szolgáltatás felügyeletére, illetve a megoldás által kínált kapacitás és megbízhatóság révén olyan kedvező helyzetbe került, hogy Írországban és Európában is ki tudja elégíteni a DSL szolgáltatások iránti egyre növekvő keresletet, méghozzá gyorsan és költséghatékony módon."

Az írországi Esat BT-nek szállítandó végpont-végpont széles sávú platform részeként az Ericsson üzleti partnere, a Zhone Technologies szállít majd néhány ENGINE berendezést, közöttük DSLAM-okat (digitális előfizetői vonal hozzáférési multiplexerek), hangátjárókat és DSL modemeket, az Ericsson által nyújtott menedzselt szolgáltatás kiépítéséhez és működtetéséhez.

A nagyobb ír városokat érintő országos szolgáltatásbevezetési terv részeként ezév májusa óta az Esat BT -- az Ericsson ENGINE hozzáférési termékválasztékán alapuló -- DSL szolgáltatása már szakaszosan rendelkezésre áll.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.