:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 12. 12:26

Új ügyvezető igazgató a Solectron Hungary élén

[Weber Shandwick|GJW] A világ egyik vezető elektronikaialkatrész-gyártó vállalata, a Solectron Corporation bejelentette, hogy Mark Cummingot nevezik ki a Solectron Hungary ügyvezető igazgatójának. A Solectron számára Magyarország az egyik leggyorsabban fejlődő térség Európában.

[Weber Shandwick|GJW] A világ egyik vezető elektronikaialkatrész-gyártó vállalata, a Solectron Corporation bejelentette, hogy Mark Cummingot nevezik ki a Solectron Hungary ügyvezető igazgatójának. A Solectron számára Magyarország az egyik leggyorsabban fejlődő térség Európában.

A Solectronnál betöltött új pozíciójában Mark Cumming a Solectron Hungary stratégiai irányításáért, a stratégiai növekedés menedzseléséért, az operatív és pénzügyi teljesítményért és az ügyfélkapcsolatok ápolásáért lesz felelős. Cumming Leif Johanssonnak, a Solectron Central Europe elnökhelyettesének és ügyvezető igazgatójának tartozik beszámolási kötelezettséggel.

A szakember 2000-ben csatlakozott a Solectronhoz. Mostani kinevezése előtt a vállalat európai régiós üzleti folyamatainak és rendszereinek főigazgatói feladatát látta el. Ebben a pozícióban a Solectron üzleti folyamatainak és rendszereinek tervezéséért és végrehajtásáért felelt, valamint a regionális információ-technológiai egységet vezette. A Solectronhoz kerülése előtt különböző műszaki és operatív vezetői feladatokat látott el az Exabyte, a SCI Systems, a Compaq Computer, az Apricot-Mitsubishi és a Timex vállalatoknál.

"Magyarországon nagy növekedési lehetőség áll előttünk. A Solectron Hungaryt továbbra is fejleszteni kívánjuk, hogy a rendszerintegrációs szolgáltatásokhoz teljes körű ellátási lánc megoldásokat nyújthassunk európai ügyfeleinknek" -- nyilatkozta Leif Johansson. "Mark megfelelő tapasztalattal és vezetői képességekkel rendelkezik e cél megvalósításához. Örülünk, hogy európai vezetői csapatunkban üdvözölhetjük."

A Solectron 2000-től, a NatSteel Electronics megvásárlása óta van jelen Magyarországon. A magyarországi gyár a rendszerintegrációs szolgáltatásokhoz teljes körű ellátási lánc megoldásokat (Supply Chain Management) nyújt majd a configure-to-order (CTO) és built-to-order (BTO) összeszereléstől az ügyfél-specifikus igények teljesítésén keresztül az elosztásig. A Solectron Európában a magyarországi mellett Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Hollandiában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és Svédországban rendelkezik telephellyel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról