Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 12. 10:59

Javított kiadás: Mozilla 1.0.1, fejlesztői kiadás: Mozilla 1.2a

[Mozilla.org] Két héttel a Netscape 7.0 megjelenése

Mozilla[Mozilla.org] Két héttel a Netscape 7.0 megjelenése után elérhetővé vált a programcsomag alapjául szolgáló Mozilla-változat, a Mozilla 1.0.1. A friss verzió elődjéhez, az 1.0-hoz képest több mint 650 hibajavítást tartalmaz, ezek közül 25 biztonsági javítás, 130 pedig a program stabilitását érintő korrekció. A kiadáshoz fűzött megjegyzésekben a fejlesztők felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy a Windows alatti gyorsindítást (a program jelentős része az Internet Explorerhez hasonlóan betöltődik a memóriába a rendszer indulásakor) lehetővé tévő funkció, a QuickLaunch használata során legyen belátóak és türelmesek, ugyanis nem mindig működik úgy, ahogy kellene. A szoftvercsomag a mozilla.org-ról tölthető le Windows, Mac OS és Linux rendszerekhez.

Közben a Mozilla fejlesztésének harmadik ágán is érik a gyümölcs: tegnap az 1.0.1-es és az 1.1-es verzió után megjelent a Mozilla 1.2 fejlesztői változata, az 1.2a. A kísérletező kedvű felhasználók tesztelhetik ezt a változatot is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról