:

Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 11. 13:06

IDC: csökkent a kéziszámítógépek forgalma

[IDG, WSJ] Az IDC piackutató cég által tegnap kiadott jelentés szerint a második negyedévben 9,3%-kal csökkent a kéziszámítógépek globális forgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest.

[IDG, WSJ] Az IDC piackutató cég által tegnap kiadott jelentés szerint a második negyedévben 9,3%-kal csökkent a kéziszámítógépek globális forgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az IDC közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a második negyedév során 2,6 millió PDA talált gazdára, szemben a tavalyi év hasonló időszakában forgalmazott 2,89 millió darabbal Az IDC vezető elemzője, Weili Su szerint a keresletcsökkenés elsősorban a gazdaság gyengéségének tudható be. Az idei második félév PDA-forgalma várhatóan egy szinten lesz a tavalyi adatokkal, tette hozzá Su.


Palm m515

A második negyedévben továbbra is megőrizte vezető helyét a piacon a Palm, a cég 32,2%-os piaci részt mondhat magáénak, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 30,9%-ával. Ez volt az első olyan negyedév, amikor a Hewlett-Packard és a Compaq által forgalmazott kézigépeket együtt vette számba az IDC: az új HP a második helyen áll 16,5%-os részesedéssel. A harmadik a Sony 10%-os, a negyedik a Handspring 6,5%-os, míg az ötödik a kínai Hi-Tech Wealth 4,6%-os részesedéssel.

A forgalmi adatok számbavételekor az IDC azokat az eszközöket nem tekinti PDA-knak, amelyek a hagyományos kézigép-funkciók mellett alkalmasak telefonálásra is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.