Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 11. 13:06

IDC: csökkent a kéziszámítógépek forgalma

[IDG, WSJ] Az IDC piackutató cég által tegnap kiadott jelentés szerint a második negyedévben 9,3%-kal csökkent a kéziszámítógépek globális forgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest.

[IDG, WSJ] Az IDC piackutató cég által tegnap kiadott jelentés szerint a második negyedévben 9,3%-kal csökkent a kéziszámítógépek globális forgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az IDC közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a második negyedév során 2,6 millió PDA talált gazdára, szemben a tavalyi év hasonló időszakában forgalmazott 2,89 millió darabbal Az IDC vezető elemzője, Weili Su szerint a keresletcsökkenés elsősorban a gazdaság gyengéségének tudható be. Az idei második félév PDA-forgalma várhatóan egy szinten lesz a tavalyi adatokkal, tette hozzá Su.


Palm m515

A második negyedévben továbbra is megőrizte vezető helyét a piacon a Palm, a cég 32,2%-os piaci részt mondhat magáénak, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 30,9%-ával. Ez volt az első olyan negyedév, amikor a Hewlett-Packard és a Compaq által forgalmazott kézigépeket együtt vette számba az IDC: az új HP a második helyen áll 16,5%-os részesedéssel. A harmadik a Sony 10%-os, a negyedik a Handspring 6,5%-os, míg az ötödik a kínai Hi-Tech Wealth 4,6%-os részesedéssel.

A forgalmi adatok számbavételekor az IDC azokat az eszközöket nem tekinti PDA-knak, amelyek a hagyományos kézigép-funkciók mellett alkalmasak telefonálásra is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.