Szerző: Barna József

2002. szeptember 10. 15:40

Piacon az NVIDIA DVD-lejátszó szoftvere

Az NVIDIA ma bejelentette, hogy megkezdte NVDVD nevű DVD-lejátszó szoftverének forgalmazását. A Santa Clara-i cégre újabban jellemző szokásnak megfelelően több mint fél évet késett az alkalmazás, melyet még a februári Intel Developer Forum idején harangoztak be. Az NVDVD önálló termékként nem vásárolható meg, kizárólag NVIDIA chipes (egyelőre csak eVGA márkájú) videokártyák, vagy ezeket használó PC-kkel együtt szerezhető be.

[HWSW] Az NVIDIA ma bejelentette, hogy megkezdte NVDVD nevű DVD-lejátszó szoftverének forgalmazását. A Santa Clara-i cégre újabban jellemző szokásnak megfelelően több mint fél évet késett az alkalmazás, melyet még a februári Intel Developer Forum idején harangoztak be. Az NVDVD önálló termékként nem vásárolható meg, kizárólag NVIDIA chipes (egyelőre csak eVGA márkájú) videokártyák, vagy ezeket használó PC-kkel együtt szerezhető be.


A kezelőfelület


Hangbeállítások

A hivatalos sajtóközlemény szerint a szoftvert maga az NVIDIA fejlesztette ki, és állítólag az a jelenleg hozzáférhető egyik legkorszerűbb dekódoló motorral büszkélkedhet. Feltehetően az NVDVD támogatja az nForce és nForce2 alaplapi chipkészletek médiaprocesszorát is. Fontosabb jellemzői:

  • az nView többmegjelenítős technológia támogatása
  • az NVIDIA Digital Vibrance Control támogatása
  • képlopás az eredetivel megegyező, vagy módosított méretben
  • hanglopás

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról