Szerző: roberto

2002. szeptember 10. 09:42

Letölthető a Windows XP Service Pack 1

Noha a Microsoft már a múlt héten bejelentette, hogy elkészült a Windows XP Service Pack 1, a felhasználók hivatalosan csak tegnap óta tölthetik le a régóta várt javítócsomagot.

[HWSW] Noha a Microsoft már a múlt héten bejelentette, hogy elkészült a Windows XP Service Pack 1, a felhasználók hivatalosan csak tegnap óta tölthetik le a régóta várt javítócsomagot.

A javítócsomag tartalmazza a Windows Update webhelyen található valamennyi biztonsági javítást, valamint azokat a frissítéseket, melyeket a szoftvergyártó az ún. Trustworthy Computing kezdeményezés keretében meghirdetett -- s ez év elején végrehajtott -- Windows kódfelülvizsgálat után készített.

A javítások mellett a Windows XP SP1 eleget tesz az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és 9 tagállama, valamint a Microsoft között 2001 novemberében létrejött megállapodásnak is, azaz a javítócsomag már lehetővé teszi a számítógépgyártóknak és a felhasználóknak, hogy eltávolítsák a Microsoft Internet Explorer böngészőszoftverhez, a Windows Media Player, Windows Messenger, Outlook Express alkalmazásokhoz, valamint a Microsoft Java Virtual Machine-hez történő végfelhasználói hozzáférést. Mindez csak egyike azoknak az erőfeszítéseknek, melyeket a Microsoft az idézett megállapodás aláírása óta megtett.

Alig kilenc hónappal a termék bevezetését követően elmondható, hogy a Windows XP, a Microsoft leggyorsabban fogyó operációs rendszere. Világszerte 46 millió OEM licencet értékesítettek már belőle. A termék fejlesztői támogatottsága is kiemelkedő, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy nyolcszáz fejlesztő partner mintegy harmincezer terméket fejlesztett már Windows XP-re az operációs rendszer debütálása után alig háromnegyed évvel.

Az angol verziójú Windows XP SP 1 letölthető a Microsoft honlapjáról.

a címlapról